ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Alarmsysteem voor beveiliging van uw woning

Credexalarmsystems - AlarmsysteemEr zijn maar weinig mensen die een alarmsysteem in hun huis geïnstalleerd hebben en dit is jammer, want het kan zeer goed van pas komen. Iedereen die wel eens een inbraak in de eigen woning heeft meegemaakt kan beamen dat ze wensen dat ze al veel eerder voor beveiliging gezorgd hadden. Bij een inbraak raakt u namelijk niet alleen spullen kwijt, u kunt er ook uw gevoel van veiligheid door kwijt raken. En dat is natuurlijk erg vervelend, uw huis is immers juist de plek waar u zich het veiligst zou moeten voelen. Voelt u zich onveilig in uw eigen huis of wilt u gewoon voorkomen dat inbrekers bij u hun slag kunnen slaan? Dan is installatie van een alarmsysteem een zeer goed idee. Natuurlijk voorkomt dit niet dat mensen uw woning binnen kunnen sluipen, hiervoor zult u zelf maatregelen moeten nemen. Maar een alarmsysteem zorgt er wel voor dat de kans zo klein mogelijk wordt gemaakt dat er daadwerkelijk bezittingen ontvreemd kunnen worden en het zorgt ervoor dat de pakkans zo groot mogelijk wordt gemaakt. Doordat het alarmsysteem de beveiligingscentrale waarschuwt, kan er immers meteen politie gestuurd worden, waardoor de kans zo groot mogelijk is dat de daders meteen opgepakt kunnen worden en hopelijk zelfs op heterdaad betrapt kunnen worden. Wat kunt u zelf nu doen om een inbraak zo onwaarschijnlijk mogelijk te maken? U dient natuurlijk te zorgen voor goede, stevige sloten op al uw deuren en ramen. Daarnaast moet u er uiteraard voor zorgen dat u deze ook sluit als u niet thuis bent of als u naar bed gaat. Tot slot is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen objecten in uw achtertuin aanwezig zijn waarmee het makkelijker wordt om uw woning binnen te komen. Ladders en containers zijn bijvoorbeeld erg geliefd bij inbrekers om gemakkelijk op de eerste verdieping terecht te komen. Naast het installeren van een alarmsysteem moet u dus ook dergelijke maatregelen nemen om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen.

Alarmsysteem kiezen

Overweegt u de aanschaf van een alarmsysteem, dan is het belangrijk om u eerst te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn. Er zijn tegenwoordig immers veel merken die deze producten produceren en ieder merk biedt bovendien nog weer verschillende varianten. Het ene systeem is veel uitgebreider dan het andere, het is dus maar net wat uw wensen zijn wat het best bij u past. Een zeer goed alarmsysteem is die van Jablotron. Waarom heeft deze nu de voorkeur? Een groot pluspunt van dit merk is dat zij het mogelijk maken om alles zo in te stellen dat het helemaal specifiek op uw woning toegesneden is. Zo weet u zeker dat de beveiliging zo optimaal mogelijk is. Ook een enorm pluspunt is dat het alarmsysteem erg eenvoudig in gebruik is. Het bedieningspaneel is erg overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ook kinderen en senioren er goed mee overweg kunnen. Bewoners hoeven dus niet heel goed thuis te zijn in de technologische wereld om hier toch mee overweg te kunnen. Daarnaast biedt Jablotron verschillende mogelijkheden wat betreft het bedieningspaneel, zowel draadloze als bus-gevoede varianten zijn mogelijk, zodat er altijd een variant is die helemaal bij uw wensen past. Bij aanschaf van dit alarmsysteem kunt u ook kiezen voor detectoren die ook foto’s kunnen maken. Deze camera’s maken foto’s zodra het systeem ingeschakeld wordt en kunnen deze meteen naar de centrale sturen. Zo kan de beveiliging meteen zien of er daadwerkelijk iets aan de hand is of dat het om een valse melding gaat. Ook hebben ze zo direct een beeld van wat er precies gebeurt en wie er binnen probeert te komen. De foto’s zijn niet alleen op het moment zelf er handig, maar natuurlijk ook later bij eventuele berechting van inbrekers. U hebt zo meteen bewijs in handen tegen deze persoon of personen. Een Jablotron alarmsysteem biedt op deze manier dus verschillende voordelen.

Jablotron biedt meer mogelijkheden

Dit zijn natuurlijk al veel redenen om juist voor een alarmsysteem van Jablotron te kiezen:

  • goede beveiliging tegen inbraak
  • mogelijkheid tot maken van foto’s
  • eenvoudig bedieningspaneel
  • verschillende varianten bedieningspanelen
  • modulaire opbouw om het systeem perfect aan te laten sluiten bij uw woning en uw wensen

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom u juist voor hun alarmsysteem zou moeten kiezen. Het alarmsysteem van Jablotron is bijvoorbeeld niet alleen maar in staat om te reageren bij inbraak, het kan ook zo ingesteld worden dat het ook reageert bij waterdetectie, bij een gaslek of bij brand. Op die manier kan het systeem u dus op nog veel meer manieren beschermen. Ook kan het gebruikt worden om andere gevaren te detecteren, bijvoorbeeld een beweging in uw tuin of de manipulatie van een speciaal bewaakt object. Een ander pluspunt is dat er mogelijkheden zijn om het alarmsysteem zo in te stellen dat valse meldingen zo weinig mogelijk voorkomen. Een andere reden om voor dit systeem te kiezen, is dat er ook een speciale knop ingesteld kan worden voor het inschakelen van hulpdiensten bij gezondheidsproblemen. Voor veel ouderen is dit natuurlijk ideaal, zo kunnen zij heel gemakkelijk een arts inschakelen. Ook biedt dit alarmsysteem een speciale paniekfunctie, voor het geval iemand u dwingt om het systeem uit te schakelen. Door een speciale code in te voeren, schakelt u het systeem niet uit, maar geeft u juist aan dat er meteen politie naar u toe moet komen.