ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Anoniem een hiv test laten doen

Het hebben van een soa vindt natuurlijk niemand leuk, maar je regelmatig laten testen is wel degelijk belangrijk. Zeker als je een actief seksleven hebt waarbij je onveilige seks hebt. Vergeet daarbij ook zeker niet dat je een soa ook al kunt oplopen van bijvoorbeeld orale seks. Neem altijd het zekere voor het onzekere! Als jij het vermoeden hebt dat je een soa hebt, laat je dan altijd testen. Ben je seksueel actief en gebruik je niet altijd een condoom? Ook als je geen zichtbare klachten hebt, is het dan toch verstandig om je eens in de zes maanden te laten testen. Heb je geen zin om hiervoor naar je eigen huisarts te gaan? Laat je dan anoniem testen bij OneDayClinic.nl in Amsterdam.

  • Alleen je voornaam opgeven
  • Binnen 20 minuten getest
  • Binnen 48 uur de uitslag

Er zijn daarnaast ook veel mensen die naar OneDayClinic komen nadat zij door een (ex-)partner zijn gewaarschuwd. Een van de tests die je kunt laten uitvoeren bij deze anonieme kliniek is een hiv test. Hiv is het virus dat over kan gaan in aids. Het zal nooit helemaal weggaan, maar het kan wel goed behandeld worden. Dit is erg belangrijk, want voor aids is er nog steeds geen oplossing gevonden. Vermoed jij dat je hiv hebt? Laat dan een hiv test doen. Het enige wat je op hoeft te geven bij het maken van een (telefonische) afspraak is je voornaam. Je betaalt de afspraak gewoon aan de balie zoals jij dat wilt. Hiervoor kun je dus al van tevoren het geld pinnen en zo kun je dus helemaal anoniem blijven.

De uitslag van de hiv test

Als je ervoor hebt gekozen om een hiv test te laten doen bij OneDayClinic dan kun je hiervoor snel een afspraak maken. De hiv test zelf duurt slechts 20 minuten. Ook hoef je er niet lang op te wachten totdat je de uitslag krijgt. Dit duurt slechts 48 uur. Je kunt dan weer contact opnemen met de OneDayClinic en de assistente zal je dan kunnen vertellen of de hiv test positief of negatief is. Wanneer er sprake is van een positieve uitslag is het natuurlijk wel nodig om de behandeling te starten. Dit kan helaas niet bij deze kliniek. Zij kunnen je echter wel voorzien van een verwijsbrief voor een arts die je verder kan helpen op dit gebied. Hou daarbij altijd in gedachten dat iedere arts een geheimhoudingsplicht heeft. Je kunt dus met een gerust hart een afspraak maken en je laten behandelen voor hiv. We willen je nogmaals op het hart drukken dat dit, zeker met deze soa, zeer belangrijk is. Wanneer je dit niet doet, kunnen de consequenties zeer ernstig zijn.

Je uitgebreid laten testen

Bij de OneDayClinic kun je terecht voor allerlei soa tests. Niet alleen de hiv test staat er op dit lijstje, maar ook chlamydia en syfilis bijvoorbeeld. Als jij het vermoeden hebt dat je een soa hebt of kan hebben, wees dan verstandig en maak een afspraak. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je sekspartners. Als jij onveilige seks hebt met iemand kun jij dus degene zijn die de soa doorgeeft en dat wil je natuurlijk niet. Het bekende gezegde: voorkomen is beter dan genezen, is hier zeker van toepassing. Zorg er bij wisselende partners altijd voor dat je het veilig doet. Heb je een vaste partner en willen jullie het zonder condoom gaan doen? Laat dan allebei een soa en/of hiv test doen. Op die manier weet je zeker dat je geen enkel risico loopt!