ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Ayurveda massage Den Haag

Een Ayurveda massage is een speciaal type massage, afkomstig uit India. Het is een zachte, energetische full-bodymassage, met het doel om lichamelijke klachten te voorkomen voordat deze ontstaan. De behandeling kan dus gezien worden als preventieve geneeswijze. Tegenwoordig wordt de Ayurveda massage ook ingezet of fysiek ongemak tegen te gaan, of het lichaam weer in balans te brengen. Dit gebeurt ook in Nederland. Voor een Ayurveda massage in Den Haag kom je naar Aliran Gairah. Rustgevende muziek stelt je op je gemak, terwijl je vanzelf helemaal tot rust komt. Een Ayurveda massage heeft een aantal belangrijke kenmerken:

  • Gebruik van warme oliën
  • Volledige lichaam wordt behandeld
  • Specifiek gericht op de patiënt
  • Lichaam en geest worden gestimuleerd

Vooraf wordt een keuze gemaakt uit verschillende warme oliën. Deze worden geselecteerd aan de hand van de persoon die behandeld wordt. Hierbij wordt gekeken naar de ‘ware natuur’, of ‘prakruti’ van de persoon in kwestie. De oliën worden aangepast aan de persoonlijke situatie, of het karakter van degene die gemasseerd wordt. De behandeling richt zich op het hele lichaam. Bij een Ayurveda massage in Den Haag worden eerst de rug, nek en schouders behandeld. In die regio van het lichaam ontstaan immers de meeste spanningsklachten, die eerst opgelost moeten worden. Vervolgens worden de billen, benen, kuiten en voeten gemasseerd. De nadruk ligt daarbij op het gebied waar de klachten het grootst zijn, of waar de gemasseerde zelf behoefte aan heeft. Daarna zijn hoofd, gezicht, borst en buik aan de beurt. Armen, handen, benen en voeten krijgen nog wat extra aandacht tegen het eind van de massage. Ben je op zoek naar meer informatie over een Ayurveda massage in Den Haag? Surf dan naar https://www.alirangairah.nl/ayurveda-massage-den-haag/ voor meer informatie. Ook vind je daar een telefoonnummer, waarmee je de praktijk op werktijden kunt bereiken.

Ayurveda massage Den Haag: lichaam en geest

Een Ayurveda massage in Den Haag heeft één centraal uitgangspunt: herstel van de balans tussen lichaam en geest. De masseur ontvangt de cliënt en begint vervolgens een meditatie. Tijdens die meditatie worden de energiepunten van de cliënt zichtbaar, met name de verstoringen die daarin aanwezig zijn. Pas wanneer de meditatie is afgerond begint te massage en probeert de masseur de energiepunten te herstellen. De massage heeft daarmee een positieve uitwerking op aura, chakra’s, meridianen en marma punten. Ook het lymfesysteem en de bloedsomloop worden gestimuleerd. Hierdoor worden gifstoffen uit het lichaam gefilterd. Een Ayurveda massage in Den Haag geeft je meer energie, brengt het lijf tot rust en brengt lichaam en geest dichter bij elkaar. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt bovendien versterkt. Tijdens de massage komen regelmatig emoties los. Dat is helemaal niet erg: emotionele blokkades worden opgeheven. Wanneer je een situatie in de privésfeer niet kunt loslaten, of moeite hebt om een persoonlijke gebeurtenis te verwerken, kan een Ayurveda massage in Den Haag uitkomst bieden. Surf snel naar bovenstaande site en bekijk het volledige aanbod.

Neem de tijd voor een massage

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor een massage. Een Ayurveda massage in Den Haag duurt gemiddeld 90 minuten, maar kan zomaar meer tijd in beslag nemen. Tijdens de massage is het belangrijk om helemaal tot rust te komen. Ook daar moet je de tijd voor nemen. Het is daarom een goede tip om een massage te nemen op het moment dat je verder niets meer te doen hebt, of je te laten masseren voordat de drukke dag begint. Op die manier kun je jezelf helemaal loskoppelen van de hectiek van het dagelijks leven. Voor een Ayurveda massage in Den Haag kom je naar Aliran Gairah!