ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Begrafenisondernemer

Het overlijden van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. U zult dan veel moeten regelen, zoals de begrafenis of crematie. Het is dan erg prettig als de overledene zelf tijdens het leven al nagedacht heeft over wat zijn of haar wensen zijn, zodat u zelf niet alles nog hoeft te bedenken. Ook is het prettig als hij of zij ervoor gezorgd heeft dat er genoeg geld is voor het betalen van de begrafenisondernemer en alle andere zaken. Het is dus verstandig om alvast zelf wat onderzoek te doen naar welke begrafenisondernemer bij u in de buurt voor u de beste keus is. Voor uw nabestaanden is het ook fijn als u zelf al dingen op papier hebt gezet met betrekking tot uw uitvaart. Dit betekent dat zij niet zelf alles hoeven te bedenken en bovendien weten zij op die manier zeker dat ze alles uitvoeren op een manier zoals u dat graag gewild zou hebben. Ook voor de begrafenisondernemer is het prettig als u uw wensen alvast zelf kenbaar hebt gemaakt. Dit betekent namelijk dat deze professional zich alleen nog bezig hoeft te houden met het uitvoeren van uw wensen en niet met het begeleiden van de nabestaanden in het hele proces van het uitzoeken wat de overledene gewild zou hebben. Zowel voor uzelf, als uw nabestaanden en de begrafenisondernemer is het dus prettig als u uw wensen op papier gezet hebt. U weet dan namelijk zelf dat u de uitvaart krijgt die u graag had willen hebben, uw nabestaanden weten dat ze de zaken zo afhandelen als u gewild had en de begrafenisondernemer heeft door een duidelijke omschrijving van de wensen een goed beeld van wat er geregeld moet worden en hoe de zaken afgehandeld moeten worden.

Begrafenisondernemer regelt de zaken

De taak van een begrafenisondernemer is zeer belangrijk. Zelf krijgt u immers, als u geluk hebt, niet vaak te maken met het regelen van een uitvaart. Dit betekent dat u zelf vaak ook niet echt een idee hebt van wat er allemaal precies geregeld moet worden. veel mensen staan er versteld van wat er allemaal bij komt kijken en als zij dit zelf zouden moeten doen, dan zou dit erg lastig zijn. Zij moeten immers al het verlies van een dierbare verwerken, zij hebben dan niet ook nog de energie om alles te organiseren voor de uitvaart. Gelukkig kan de begrafenisondernemer u dit werk uit handen nemen en u door de hele organisatie van deze gebeurtenis heen leiden. Doordat het voor een begrafenisondernemer dagelijkse kost is om uitvaarten te organiseren, weet deze professional precies wat er allemaal geregeld moet worden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een rouwadvertentie te laten plaatsen en zullen er rouwkaarten verstuurd moeten worden. Daarnaast moeten er verschillende instanties ingelicht worden over het overlijden. Ook moet er nagegaan worden of er al een plaats op een begraafplaats gereserveerd was of dat dit nog geregeld moet worden. Of, in het geval van een crematie, over er een plaats is geregeld om de urn bij te zetten. Dit zijn allemaal zaken waar een begrafenisondernemer met u over mee kan denken en veel van deze zaken kan deze professional ook voor u regelen, als dit nog niet door de overledene geregeld was. Andere zaken die een begrafenisondernemer voor u organiseert, zijn het reserveren van een uitvaartlocatie, zoals het crematorium of een kerk, en het regelen van koffie en cake of een ander hapje en drankje voor na de uitvaart.

Zoek de juiste onderneming

Een belangrijk punt bij het organiseren van een uitvaart, is dat er voldoende geld is om alles zo uit te voeren als de overledene gewild had. Hoe weet u nu dat u zelf voldoende geld gespaard hebt voor uw uitvaart of dat u zich voor een hoog genoeg bedrag verzekerd hebt? Dit weet u door alvast offertes op te vragen bij een begrafenisondernemer bij u in de buurt. Dit kunt u heel eenvoudig doen via 4begrafenisondernemers.nl. Op hun website vult u een aantal vragen in en aan de hand daarvan krijgt u van vier ondernemingen bij u in de buurt een gratis offerte. Zo weet u hoe duur iedere begrafenisondernemer is en kunt u zelf alvast bepalen welke begrafenisondernemer uw voorkeur heeft. Ook weet u zo met wat voor soort bedrag u rekening moet houden, zodat u uw verzekering hier op aan kunt passen of hiervoor voldoende geld kunt reserveren. Een groot voordeel van gebruik maken van deze website, is dat u meteen gedwongen wordt om na te denken over het soort uitvaart dat u graag wilt hebben, u moet namelijk de volgende vragen beantwoorden:

  • wilt u een begrafenis of crematie?
  • wilt u opgebaard worden en zo ja, wilt u dat dit thuis gebeurd of in een uitvaartcentrum?
  • wat voor soort ceremonie wilt u?
  • hoeveel aanwezigen verwacht u ongeveer?
  • wat voor soort kist wilt u hebben?
  • wat zijn uw wensen wat betreft het graf of de bestemming van uw as?
  • moet er gelegenheid zijn tot condoleren?
  • wilt u een koffietafel na de ceremonie?
  • moet er een rouwadvertentie geplaatst worden en zo ja, in welke kranten?
  • hoeveel rouwkaarten moeten er ongeveer verstuurd worden en wilt u ook bedankkaarten sturen?

Door een antwoord te geven op deze vragen, krijgt u meer helderheid voor uzelf over uw wensen en krijgt u een goed idee van de kosten van de begrafenisondernemer en de gehele uitvaart.