ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Biologisch eten is goed voor iedereen

Biovak - Biologisch etenAls u graag goed voor uzelf, uw partner en uw kinderen wilt zorgen en daarnaast ook nog eens voor al uw vrienden en familieleden, dan is het een heel goed idee om eens na te gaan denken over biologisch eten. Op die manier zorgt u niet alleen goed voor de gezondheid van iedereen om u heen, maar ook voor de hele planeet, de planten en de dieren die er leven. Het is namelijk zo dat biologisch eten niet alleen gezond is voor uzelf, maar ook voor de wereld. Er worden bij ecologische groenten en andere voedingsmiddelen geen giffen gebruikt, om ze beter te laten groeien. Hierdoor komt er dus ook geen gif in de bodem. En dit is een stuk beter voor het behoud van onze prachtige aarde. Wij leven hier niet alleen als mensen. Een belangrijke indianenspreuk is dat de aarde niet aan de mensen toebehoort, maar dat de mensen aan de aarde toebehoren. En dit betekent dat de mens ook goed rekening moet houden met de omgeving waarin ze leeft. En dit is mogelijk door biologisch eten. Veel mensen weten niet zo goed hoe dit moet. Ze denken dat ze hun hele voedingspatroon om moeten gooien, om zo allemaal exotische vruchten te gaan eten, inclusief superfoods met rare namen. Maar dit is gelukkig helemaal niet het geval. Integendeel zelfs, want biologisch eten gaat veel meer over het voedsel dichtbij huis eten. Lokale groenten zijn niet alleen lekkerder en verser, maar ook kost het minder benzine om ze op je bord te krijgen. Biologisch eten gaat over veel meer dan het alleen niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen. Er zijn zelfs ook ecologische merken die rekening houden met de stand van de maan bij het telen en oogsten van de gewassen. En zo zou het eigenlijk moeten zijn. Als u nou ook wel interesse hebt in biologisch eten, dan is het heel goed dat wij u even treffen. Wij van Biovak vertellen u namelijk graag iets meer over deze bijzondere en verantwoorde manier van consumeren. Wilt u meer weten? Lees dan gerust even verder in de volgende alinea’s, want daar vindt u namelijk nog veel meer informatie over wat biologisch eten zoal inhoudt.

Biologisch eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Als er iets lastig te veranderen is, dan is het wel het menselijke eetpatroon. Ieder mens heeft bepaalde gewoontes en wil daar liever niet van afwijken. Gelukkig hoeft dit bij biologisch eten ook helemaal niet, omdat u gewoon dezelfde dingen kunt blijven eten. Het enige punt is dat u de producten nu niet meer bij de supermarkt op de hoek haalt, maar bij de natuurwinkel. Sommige supermarkten hebben ook wel wat biologische producten en daar kunt u dan ook dankbaar gebruik van maken. Biovak leert u graag alles over biologisch eten, wat u maar wilt weten. Wij hebben nog nooit iemand voor een dichte deur laten staan en zullen dit ook bij u niet doen. Wij staan te allen tijde open voor vragen rondom biologisch eten en daarom is het een goed idee om even contact met ons op te nemen als u interesse hebt. U kunt dit doen door:

  • ons even te bellen, als u graag direct een van onze medewerkers wilt spreken
  • ons een e-mail te sturen, met daarin uw vraag
  • het contactformulier op de website biovak.nl in te vullen

In ieder geval hopen wij zo spoedig mogelijk iets van u te horen, zodat wij u verder kunnen helpen met biologisch eten, dat gelukkig helemaal niet moeilijk is. Wij hebben er ontzettend veel verstand van, dat blijft wel uit deze tekst en uit onze website. Aan ons hebt u dus een zeer betrouwbare partner op dit gebied!

Heeft u nog vragen?

Ondanks de uitgebreide informatie op biovak.nl en in deze tekst is het natuurlijk nog mogelijk dat u met vragen bent blijven zitten. En daarom staat het u vrij om te allen tijde contact met ons op te nemen. Biovak staat voor u klaar om u wegwijs te maken in de wondere wereld van biologisch eten. Dat doen wij met liefde en passie, zodat u echt iets goeds mee krijgt. Er doen een hoop fabeltjes over biologisch eten de ronde en daarom is het goed om gewoon alleen naar ons te luisteren. Veel mensen denken dat ze bijna niks meer kunnen eten, als ze gebruik gaan maken van ecologische voeding. Ook zijn ze bang dat ze geen taartjes meer kunnen eten op een verjaardag. Maar hier is gelukkig niets van waar. Biologisch eten is geen dieet. En bovendien is het prima mogelijk om af en toe eens niet-biologische voeding tot u te nemen. Daar zal u niets van overkomen. Het is wel zo dat u met ecologisch geteelde groenten een stuk meer vitaminen en mineralen binnen krijgt dan als u gewoon zo blijft eten zoals u dat altijd al gedaan heeft. De bodem van biologische bedrijven is namelijk een stuk rijker aan nutriënten, omdat er geen gif wordt gebruik dat alles dood maakt. En daarom is biologisch eten ook zo veel gezonder. Dus wilt u er ook graag alles aan doen dat u niet ziek wordt? Wilt u ook een gezonde gezondheid op gaan bouwen? Hak dan vandaag nog de knoop door en kies voor biologisch eten met de firma Biovak. Wij staan u graag bij om dit mogelijk te maken!