ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Crematorium

Een mens is sterfelijk. Dit is een feit en voor veel mensen niet erg prettig om te horen. Toch is het van belang dat u zich hier bij tijd en wijle mee bezighoudt. Het is niet erg fijn om uw nabestaanden achter te laten met hoge kosten en dat ze daarnaast de gehele uitvaart nog moeten regelen. Het klinkt erg vroeg maar eigenlijk zou u hier in uw twintigerjaren al mee bezig moeten zijn. Het uitzoeken van een goede verzekering is van belang net als de manier waarop u wilt worden begraven of gecremeerd. Woont u in de buurt van Amersfoort, dan is onze crematorium aan te raden. Ons crematorium is een zeer geschikte plek om mensen de laatste eer te bewijzen. We beschikken over moderne technieken om dit met veel respect uit te voeren. In ons crematorium zullen al u wensen uit kunnen komen en zullen de rouwenden toch met een goed en hopelijk dankbaar gevoel naar huis kunnen gaan. U staat er bij ons helemaal vrij in hoe u de dienst wilt regelen. Dit kan van een zeer serieus afscheid tot aan een haast feestelijke of muzikale viering. Sommige mensen willen nu eenmaal op een dergelijke, zeer positieve manier herinnerd worden. Maar natuurlijk staat iedereen hier vrij in. Het is immers maar net wat het beste bij u past. Wij zorgen er wel voor dat tijdens de uitvaart, en laten we natuurlijk hopen dat dit nog erg lang duurt, alles in goede banen wordt geleid. Dan kunt u hier naderhand met een goed gevoel op terugkijken en wellicht zult u ons crematorium zelfs aanraden bij mensen die hun uitvaart nog niet op orde hebben. Het moge nu wel duidelijk zijn hoe belangrijk het eigenlijk is om dit ver van te voren te regelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje maar we hopen natuurlijk dat ook u een lang en gelukkig leven tegemoet zult gaan.

Zoekt u een goed crematorium? Zoek dan niet langer

Het voordeel van ons crematorium is dat het in het midden van het land ligt. U hebt u veel familie en kennissen die verspreid zijn door het hele land? Dan is ons crematorium de perfecte locatie zodat niemand al te ver hoeft af te reizen op de bewuste dag. Daar zult u iedereen een plezier mee kunnen doen want ver reizen is op dat moment geen pretje. Wilt u overigens niet gebruik maken van ons crematorium maar wordt u liever begraven? Ook dan bent u hier aan het juiste adres want wij hebben een prachtige begraafplaats achter ons crematorium waar u natuurlijk uw eigen kavel uit kunt kiezen. Dit zal naderhand zeer zorgvuldig door onze tuiniers worden bijgehouden en ook uw nabestaanden kunnen dit voor u doen. Ze zijn altijd welkom om u te bezoeken. Dus is dit meer voor u? Dan kunt u rustig eens langskomen om te zien of de plek u bevalt. Dit klinkt allicht vreemd maar het geeft u misschien een prettig gevoel om te kunnen bedenken dat u hier uw laatste rustplaats van kunt maken. Wilt u liever gecremeerd worden? Dan staat onze crematorium voor u ter beschikking. Uiteraard wordt iedere overledene apart gecremeerd en is het in ons crematorium zelfs mogelijk dat de nabestaanden hierbij aanwezig zijn. In sommige culturen wordt dit namelijk erg op prijs gesteld en wij doen er alles aan om iedereen tegemoet te komen bij hun cultuur en gebruiken die daarbij horen. De as dat overblijft kunt u meenemen in een speciale urn. Die urn kunt u zelf op voorhand al vaststellen maar u kunt dit ook aan uw nabestaanden overlaten. Zij kunnen in ieder geval as meekrijgen in deze urn en op die manier nog vaak aan u terugdenken. Vindt u dat ook niet een erg prettig gevoel? Zo hopen wij deze dag een stuk aangenamer te maken voor iedereen die hierbij aanwezig is. Een crematie of begrafenis is altijd droevig maar het kan altijd zo worden aangepakt dat er op zijn minst sprake is van een eervol afscheid.

Voor meer informatie raden we het u aan om even te bellen of te mailen

Bent u geïnteresseerd geraakt in ons crematorium en wilt u eens een rondleiding? Dan kunt u vandaag nog contact met ons opnemen. Op de website vindt u uiteraard diverse manieren om snel met ons in contact te komen.

  • maak hier dan ook gebruik van en belt u ons eens op
  • of stuur een e-mail.
  • Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw prangende vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Langskomen behoort ook tot de mogelijkheden maar maakt u dan wel van te voren even een afspraak met het crematorium, dan staat er iemand voor u klaar die u kan rondleiden door het crematorium. Voor iedere cultuur hebben we de gelegenheid om op hun manier afscheid te nemen. Ook religieuze groeperingen kunnen in ons crematorium terecht net als de begraafplaats. We beschikken over diverse ruimtes in ons crematorium voor zowel afscheid tijdens de crematie als afscheid bij een begrafenis. Hierbij zal niemand elkaar in de weg kunnen lopen want we hebben dit systematisch van elkaar afgescheiden. Dat zorgt er tevens voor dat culturen niet met elkaar botsen omdat de ene cultuur een crematorium en crematie verfoeid en het bij een andere cultuur juist noodzakelijk is. Zo hopen we iedereen in ons crematorium tegemoet te kunnen treden. Kom dus eens een kijkje nemen bij onze crematorium in Amersfoort.

Meer van Cba-amersfoort.nl

Deel dit bericht op socialmedia