ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Dankzij Botox hebt u weer een gladde huid

Misschien hebt u weleens van botox gehoord op televisie of ziet u de term voorbijkomen in roddelbladen of het internet. Het heeft soms een wat negatieve klank, omdat het hoort bij de cosmetische chirurgie. En dat is heel erg zonde want Botox is zelfs een geneesmiddel. Natuurlijk speelt het een belangrijke rol bij het faceliften, maar waarom zou u er niet wat jonger uit mogen zien? We leven per slot van rekening maar een keer. Bij amstelzijdekliniek.nl denken wij er anders over dan de huidige conventie. Het is nergens voor nodig om kwaad te spreken over Botox dus kijkt u eens op onze website als u uw beeld over dit wondermiddel wilt bijschaven. Of het nu gaat om een facelift of het gladstrijken van enkele rimpeltjes of kraaienpootje bij uw ooghoeken, Botox kan ervoor zorgen dat u er 10 à 20 jaren jonger uit komt te zien. Zeker als u dat aan onze professionele chirurgen overlaat. Op onze site stellen ze zich graag even aan u voor. U zult zien dat we naast de Botox behandeling nog veel meer voor u kunnen beteken. Zoals laserbehandeling of fillers die het natuurlijke verouderingsproces tijdelijk tegengaan.

Botox is niet alleen voor cosmetische ingrepen een uitkomst

Een botox kunt u om zeer uiteenlopende redenen willen doen. Wist u dat uw behandelende arts het u zelfs kan voorschrijven en dat het afhankelijk van het doeleinde zelfs in uw zorgpakket zit? Want stel dat u een verlamming in uw gezicht hebt gehad door bijvoorbeeld de ziekte van Bell of een hersenbloeding, dan wilt u niet de rest van uw leven met een scheef gezicht rondlopen. Misschien hebt u een ernstige verwonding opgelopen aan uw gezicht of is een deel verbrand. Dankzij Botox worden de aangetaste delen als het ware “opgespoten” zodat het weer voor zeer lange tijd rechtgetrokken wordt. Bij een dergelijke cosmetische ingreep spelen emoties een grote rol. Daarom krijgt u altijd eerst een kennismakingsgesprek met onze behandelende artsen in de kliniek en tevens adviseren we u over de behandelmethodes die het beste bij uw probleem passen. Zoek tevens van te voren uit of het deels of in zijn geheel vergoedt kan worden door uw zorgverzekeraar. Wist u dat botox ook voor heel andere kwaaltjes gebruikt kan worden?

  • Hebt u last van zeer zware migraines waardoor u dagenlang het daglicht niet kan verdragen en enorme pijnen hebt? Dankzij Botox worden spanningshoofdpijnen en chronische migraines verzacht en soms zelfs in zijn geheel weggenomen!
  • Hebt u last van overmatig zweten en beperkt dit u in uw dagelijkse leven? Dankzij een Botox behandeling merkt u al na 1 dag effect in uw okselstreek.
  • Dus het is zeker niet alleen maar effectief tegen rimpels, fronsjes of liften van uw mondhoeken.

Na drie à vier dagen ziet u al zichtbaar resultaat

Na een vrijwel pijnloze behandeling bij de Amstelzijde Kliniek zult u na enkele dagen al resultaat merken. In principe zou na 10 dagen het gewenste effect bereikt moeten zijn. Na twee is er daarom een controleafspraak om te kijken of de behandeling is geslaagd. Wel is het natuurlijk zo dat u na enkele maanden de behandeling moet herhalen omdat het uitgewerkt raakt en uw verouderingsproces niet stil blijft zitten. Het gemiddelde ligt op 4 maanden maar dat is per persoon erg verschillend en heeft niet alleen te maken met biologische factoren maar ook met uw verwachtingspatroon en zelfbeeld. Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken bij de kliniek in Amstelveen? Vult u dan uw gegevens en wensen in op het formulier. Dan plannen we u zo spoedig mogelijk in voor een eerste gesprek.