ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Dating 50+

Terwijl generatie Babyboom grijzer en grijzer wordt, is een nieuwe manier van romantisch contact zoeken in opkomst. Daten via het internet is een typisch Amerikaans fenomeen dat in het laatste decennium enorm in populariteit heeft gewonnen in ons eigen land. Op deze manier is het mogelijk om in contact te komen met mensen die niet binnen uw directe kennissen- of contactenkring vallen, zodat u mensen kunt ontmoeten die u anders nooit zou zijn tegengekomen. Menig succesvolle relatie van tegenwoordig is begonnen als internetcontact. Bovendien hebben de Babyboomers in hun jonge jaren, als naoorlogs kroost, maatschappelijke en seksuele grenzen verlegd. Als gevolg daarvan is het vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend om uw hele leven aan dezelfde persoon vast te zitten, die u bovendien uitkoos toen u nog in uw tienerjaren was. Nee, anno 2015 is het volledig geaccepteerd om te scheiden, opnieuw te beginnen en eventueel wederom uit elkaar te gaan, tot u zich dusdanig op uw gemak voelt bij iemand, dat u zich kunt voorstellen dat u samen oud zult worden. Dit geldt niet alleen voor de jongere generatie, maar zeker ook voor mensen die de rijpe leeftijd van 50 jaar reeds gepasseerd zijn. Omdat we met zijn allen ook steeds ouder worden, is dating 50+ aan een opmars bezig. John Lennon zei ooit dat het leven pas begint bij 40, maar die inspirerende uitspraak is inmiddels ook alweer enkele decennia verouderd. Die grens van de nieuwe jeugd is vandaag de dag verschoven naar 50 jaar, wat dating 50+ een aantrekkelijk fenomeen maakt, voor de generatie die vol enthousiasme aan haar tweede jeugd begint.

Online dating 50+

Om op een eenvoudige manier aan dating 50+ te beginnen, kunt u een toepasselijke datingsite zoeken. Dat is verreweg de makkelijkste manier om met nieuwe mensen in contact te komen. Een leuke bijkomstigheid: iedereen die lid is van een datingsite is actief op zoek naar romantische aandacht, ook diegenen die doen aan dating 50+. Succes gegarandeerd, dus! Er bestaan datingsites voor allerlei soorten subgroepen in de samenleving. Denk hierbij aan hoger opgeleiden, paardenliefhebbers en mensen die zich strikt aan een glutenvrij dieet houden. Voor elk van deze doelgroepen bestaat een apart soort datingsite, zodat je alvast zeker weet dat je iets meer met elkaar gemeen hebt dan de behoefte aan een relatie. Zo zijn er dus ook websites die helemaal gericht zijn op dating 50+. Vijftig Plus Dating is een voorbeeld van een dergelijke website. Bij ons kunt u ervan uitgaan dat degene aan wie u gekoppeld wordt serieus op zoek is naar romantisch contact met iemand van uw leeftijd. Dating 50+ is niet anders dan daten op andere leeftijden, behalve dan dat u beiden wellicht al gepokt en gemazeld bent wat betreft het aangaan (en verbreken) van relaties. Als het goed is weet u op dit punt in uw leven al beter wat u wel en niet wilt in een relatie. Vijftig Plus Dating biedt u de volgende voordelen als het gaat om dating 50+:

  • een veilig en anoniem lidmaatschap
  • een gelijke verdeling van mannelijke en vrouwelijke leden
  • vele geslaagde romances beginnen bij onze website
  • onze website is ook mobiel en op de tablet te bekijken

Bovendien zijn wij geen passief contactenplatform. Het dating 50+ dat wij aanbieden is een interactief en proactief avontuur. Wij organiseren workshops en evenementen, waarin we u laten zien hoe leuk het is om nieuwe romantische connecties te maken. Wij doen er dus alles aan om onze leden actief met elkaar in contact te brengen en te zorgen dat uw dating 50+ ervaring een sprookjesachtig resultaat zal hebben. Om voor u de mooiste, meest inspirerende en meest romantische activiteiten te organiseren, werken we samen met verschillende partners. Zo beloven we u steeds te verrassen met nieuwe ideeën en een frisse blik tijdens dating 50+. Wellicht bevindt zich onder het publiek van één van deze bijeenkomsten uw toekomstige partner.

Ontmoet uw toekomstige partner

Het vinden van een nieuwe partner, wanneer u het grootste deel van uw leven met een ander hebt doorgebracht, is mogelijk één van de grootste uitdagingen van dating 50+. Onze leden zijn daarom avontuurlijk ingesteld en helemaal toe aan nieuwe ervaringen. Het is daarbij dus belangrijk dat u niet terugschrikt van het ontmoeten van nieuwe mensen. Wees ook niet te zeer geconcentreerd op het aan de haak slaan van die ene perfecte persoon. Laat het dating 50+ lekker over u heen komen en benader het alsof u niets te verliezen hebt. Zo staat u open voor wat er ook op uw pad mag komen met de hulp van Vijftig Plus Dating. Voor wie dit lastig vindt, bieden wij zinvolle ondersteunende workshops, zodat u op een meer effectieve manier leert een veelbelovend romantisch contact op te starten. Nog een belangrijke uitdaging bij dating 50+ is voor sommige mensen in onze doelgroep het wegwijs worden in de vele mogelijkheden van online dating 50+. Hoe werkt die website nu precies? Wat kan ik precies met deze functie doen? En hoe begin ik überhaupt? Op deze en andere vragen vindt u een antwoord op onze Helppagina. Natuurlijk kunt u ook met ons bellen of e-mailen, wanneer bepaalde aspecten van de dating 50+ site niet duidelijk zijn. Wij van Vijftig Plus Dating staan dan voor u klaar met een antwoord en met advies. Zo proberen wij met ons totaalpakket aan diensten en ondersteuning u en uw toekomstige partner spoedig samen te brengen, zodat u nog lang van elkaar kunt genieten.