ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

De nieuwste vriescel bij Horecaworld!

Een vriescel is niet bepaald iets wat u gewoon voor thuis zal kopen, maar in de horeca is het een absolute must om er een te hebben. Restaurants kunnen tegenwoordig niet meer zonder een goede vriescel, vooral nu er steeds meer aandacht komt voor gezond en vers eten. Het voedsel moet hierdoor goed bewaard worden en de eisen worden ook steeds hoger.

Een vriescel is daarom de ultieme oplossing voor het koelen van uw producten. U kunt zowel een mobiele als een vaste koelcel aanschaffen. Beide zijn speciaal ontworpen om zo goed mogelijk en flexibel in uw opslag behoeften te voorzien. Er zijn tegenwoordig veel normeringen waar een vriescel aan kan of moet voldoen. U kunt hierbij denken aan HACCP, BRC en GMP normeringen. U moet hier dus wel op letten bij het aanschaffen van een vriescel. Maar bij Horecaworld zult u enkel de beste vriescellen tegenkomen.

Tips om uw vriescel slim te gebruiken

Een goede vriescel is natuurlijk niet alles. Als u eenmaal een vriescel heeft, hoe groot hij ook is, u moet hem wel slim gebruiken. Producten moeten niet te lang in de vriescel blijven zitten, sommige producten kunt u beter niet invriezen en het slim inrichten van uw vriescel is ook een kunst op zich. Wij zullen u daarom enkele tips geven wat betreft het gebruik van een vriescel.

Ten eerste is het beter om zuivel producten niet in te vriezen. Als er dus room of yoghurt in een gerecht zit, dan kunt u dit beter niet in een vriescel bewaren. Of u moet het gerecht alvast maken zonder yoghurt, dan invriezen en bij het opdienen de yoghurt toevoegen.

Een zuivel product dat je daarentegen juist wel goed kan invriezen is kaas. Als je nog resten kaas over hebt dan kan je deze dus goed raspen en in een bakje invriezen om deze vervolgens later te gebruiken. De smaak van de kaas wordt goed behouden wanneer u het invriest. Maar u kunt ook een heel stuk kaas invriezen. Parmezaanse is bijvoorbeeld erg duur en als u het een tijdje niet gebruikt bederft het snel. Een ideale oplossing is dan om het gewoon even in te vriezen tot u er wel aan toe bent.

Een andere tip is om de gerechten die u wil invriezen voor later gebruik altijd goed moet laten afkoelen voordat u ze in de vriescel zet. Dit is ten eerste beter voor de smaak van het gerecht, maar voor de vriezer is het ook vele malen beter. De vriezer hoeft namelijk minder te compenseren voor de warme die het moet afkoelen. Zo is het dus ook nog eens beter voor het milieu, omdat u zo minder stroom gebruikt.

Een andere tip is om het eten dat je wil invriezen altijd goed moet verpakken. Het beste is om het in speciale doosjes te doen, maar een vrieszakje is ook al goed. Als je dit niet doet dan kan de kou het eten namelijk bederven. De smaak wordt dan veel minder lekker en u had het dan dus net zo goed niet kunnen invriezen.

Ook is het heel handig om het eten dat je in de vriescel doet altijd goed te labelen. Doordat het in de vriezer er heel anders uit kan gaan zien kan het zijn dat je iets anders opwarmt dan je had verwacht. Dit kan natuurlijk niet als je dit vervolgens wil serveren. Wees dus systematisch in het labelen van de ingevroren gerechten.

Naast het labelen van de gerechten is het ook belangrijk om alles wat je invriest te dateren. Ondanks dat vriezers het eten erg lang vol kunnen houden kan het niet eeuwig goed blijven. Na enkele weken vergeet u natuurlijk al snel wanneer u een bepaald ding heeft ingevroren. Daarom is het belangrijk om de datum van invriezen erop te zetten. Zo weet je altijd tot wanneer je iets nog op kan eten.

Ook moet je de dingen die je uit de vriezer haalt niet meteen in de magnetron zetten op hoge toeren. Het eten wordt dan een stuk minder lekker. Bij voorkeur moet je het gewoon zonder magnetron laten ontdooien. Als je dan toch de magnetron wil gebruiken, probeer dan de ontdooi stand te nemen.

Het is ook zeer belangrijk om de vriescel regelmatig te ontdooien. Er komen anders grote stukken ijs in de vriezer die zich opstapelen. In het beste geval doe je dit twee keer per jaar.

Als laatste tip willen we meegeven dat je de vriescel zo efficiënt mogelijk moet gebruiken. Hou aanbiedingen in de groothandels in te gaten. Er zijn vaak knallers waar u een hele hoeveelheid vlees, vis, of groente kan inslaan. Met een goede vriezer is dit geen probleem. Zorg er gewoon voor dat het netjes gelabeld in bakjes in de vriezer komt te staan en u kunt een hoop geld besparen.

Schaf nu een vriezer aan

U kunt er bijna niet meer om heen, een vriescel is gewoon een geweldige aanschaf. Of u nou ene restaurant, een café of een supermarkt heeft, u kunt altijd bij Horecaworld terecht. Als u bij hen een vriezer wil aanschaffen dan maakt u meteen gebruik van de vele voordelen die ze bieden, namelijk:

  • Grote showroom
  • Technische dienst
  • Gratis verzenden
  • Veilige betalingen
  • Een heel jaar garantie

Heeft u nog vragen? Meer informatie kunt u op de website http://www.horecaworld.biz/ vinden. Als u toch meer wil weten dan kunt u natuurlijk ook bellen of langs komen.