ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

De perfecte digitale werkomgeving: hoe die eruit ziet lees je hier

De perfecte digitale werkomgeving, die willen we allemaal wel. Zeker in een tijd waarin we vooral thuiswerken, in het midden van de pandemie en we absoluut niet weten hoe verder. Zullen we ook na deze pandemie vooral thuis blijven werken? Het is nog maar de vraag, we gaan er wel vanuit dat het zo gaat zijn. Als we kijken naar de werkomgeving, is het absoluut zo dat er een groot verschil wordt gemaakt tussen de fysieke werkplekomgeving en de digitale werkplekomgeving. Een digitale werkomgeving staat centraal. Lees jij ook mee wat de digitale werkomgeving precies voor goeds kan betekenen? Wat optimale situaties zijn om in te werken? Lees dan snel verder.

De perfecte digitale werkomgeving: hoe die eruit ziet lees je hier

Hoe maak je een digitale werkomgeving tot een succes? 

Een digitale werkomgeving tot een succesverhaal maken: dat is natuurlijk iets dat we allemaal willen. Het is natuurlijk ook zo dat veel mensen niet weten dat het veel voordelen kan hebben, die digitiale werkplek. Weet wel dat als je hiervoor kiest, je kunt werken waar je wilt. Of dit bij je ouders thuis is, of bij je vriend of je vriendin thuis is, of op een bepaalde werkplek – je kunt overal te werk gaan waar je wilt. Dat maakt het zo fantastisch. Als iets flexibel is, dan is dat wel een digitale werkomgeving. Hoe maak je dan je digitale werkomgeving tot een succes? Zorg ervoor dat je jouw laptop en jouw benodigdheden altijd goed hebt geordend. Vanbinnen en vanbuiten, dus schoon moeten ze ook zijn. Je moet daarnaast goed weten waar je iets neerlegt, want ook dat is ontzettend belangrijk. Als je niet weet waar je iets moet pakken loop je vertraging op en dat kan nadelig zijn voor je productiviteit. Iets waar we steeds meer aan werken is de productiviteit van mensen. Deze verhoog je door je digitale werkomgeving op de juiste manier in te richten. De digitale revolutie heeft inderdaad alles veranderd, op een goede manier, want vanaf elke denkbare locatie kun jij je geld gaan verdienen. En dat allemaal vanaf een omgeving. Het is een nieuwe stap in Het Nieuwe Werken. Veel mensen willen er nog niet aan, Het Nieuwe Werken, omdat ze het associeren met het nieuwe normaal. Dit is echter iets anders, want een digitale werkomgeving was er ook al voor de corona pandemie.

Wat is verder nog relevant om te weten?

Je weet nu dat het voordelen heeft om vanaf elke plek te kunnen werken. De digitale revolutie heeft – zoals we hebben genoemd – de werkplek zoals deze was drastisch veranders. Er zijn veel bedrijven die daarop inspelen en die concurrentievoordeel hebben; er is namelijk een flexible werkplek gemaakt, een flexibele en slimme werkomgeving die bijdraagt aan een betere samenleving, zowel binnen de kantoormuren als buiten de kantoormuren. Je moet het zo zien, het kantoor is groter geworden. Het kantoor is slimmer en flexibeler geworden, bevat meer kilometers. Als je wilt, kun je 200 kilometer van je hoofdkantoor zitten en hetzelfde werk doen als je collega. Wie had dat ooit gedacht? Precies, wij ook niet. Meer weten? Bezoek ook eens www.ictspirit.nl!