ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Dubbel glas nodig?

Er zijn veel manieren om jouw huis te isoleren en een van de opties die je hebt, is het plaatsen van dubbel glas. In nieuwere woningen wordt dit al standaard toegepast, daar wordt vaak zelfs al gebruik gemaakt van triple glas. Maar in oude huizen zit vaak nog een enkele ruit. Dit vervangen door dubbel glas zal veel verschil maken. Natuurlijk zou de triple variant nog meer voordeel bieden, maar dit past niet altijd in de kozijnen. Een enkele ruit vervangen door een dubbele is wel mogelijk en zal al veel voordelen met zich meebrengen.

Isolatie door dubbel glas

Waarom zou je nu je ruiten gaan vervangen, wat is daarvan de toegevoegde waarde? Het kost je immers geld en niemand geeft graag geld uit als dit niet nodig. Er zitten echter verschillende voordelen aan glasvervanging. Een groot voordeel van kiezen voor dubbel glas is dat het een isolerende werking heeft. Ramen zijn vaak redelijk grote oppervlakten in je woning en als hier enkele ruiten in zitten, dan isoleert dit onvoldoende. Warmte kan dan weglekken naar buiten en in huis koelt het dan ook al snel weer af zodra je de kachel uitzet. Met dubbele beglazing zorg je ervoor dat kou niet naar binnen kan trekken en dat warmte niet zomaar naar buiten kan ontsnappen. Tenminste, in de winter. In de zomer heeft dubbel glas als voordeel dat het de warmte redelijk buitenhoudt, waardoor het binnenshuis koeler blijft. Het zal voor zich spreken dat dit meer wooncomfort oplevert. En dat niet alleen, je bent zo ook minder geld kwijt aan je energierekening. In de winter hoeft je kachel minder hard te werken om het in huis aangenaam op temperatuur te krijgen en in de zomer heb je niet snel een ventilator of airco nodig. Zo verdien je de kosten voor het vervangen van enkel door dubbel glas dus vanzelf weer terug.

Meer voordelen

Maar dat zijn niet de enige pluspunten, het besparen van energie is natuurlijk ook gunstig voor het milieu. Het plaatsen van dubbel glas is dus ook een van de stappen die je kunt zetten als je duurzamer wilt wonen. Tot slot heeft de isolerende werking niet alleen effect op het binnendringen van warmte of kou, het voorkomt ook het binnendringen van geluiden van de straat. Er zijn dus veel voordelen te noemen:

  • hoger wooncomfort
  • lagere energierekening
  • duurzamer wonen
  • minder last van straatgeluiden

Zijn deze voordelen voor jou reden om ook je ruiten te willen vervangen? Dan heb je twee opties. Je kunt natuurlijk een bedrijf hiervoor laten komen, maar je kunt ook zelf het dubbel glas aanschaffen en in de kozijnen zetten. Bij glasgigant kun je de benodigde ruiten op maat laten maken, zodat ze precies in jouw kozijn passen. Je kunt daar bovendien ook de nodige materialen aanschaffen die je bij installatie nodig hebt. Zo kun je hier zelf mee aan de slag gaan en dat is voordeliger dan het door een specialist te laten doen! Wil jij in jouw huis dus ook dubbel glas plaatsen in de ramen? Dan ga je naar glasgigant voor alle benodigdheden!