ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Een jeugdzorg advocaat is soms hard nodig

Ouders krijgen vaak kinderen zonder dat ze daar lang en hard over na denken. Het is opzienbarend dat je voor het moeilijkste beroep ter wereld, namelijk het opvoeden van kinderen, geen enkele opleiding nodig hebt. Je kunt als tiener zwanger raken en er is niemand die je tegen kan houden om het kind ter wereld te brengen. Het is niet raar dat in veel gevallen waarin mensen kinderen krijgen terwijl ze eigenlijk niet geschikt zijn om kinderen op te voeden, dat de kinderen in het gezin een zwaar leven tegemoet gaan. Later zullen die kinderen op den duur ook weer kinderen krijgen en hun kinderen op dezelfde dysfunctionele manier opvoeden. Het is dan ook goed dat er een instantie is die opkomt voor kinderen in dysfunctionele gezinnen. Soms moeten kinderen gewoonweg tegen hun ouders beschermd worden. Kinderen kunnen zelf niet tegen hun ouders in opstand komen en denken vaak ook dat de manier waarop ze worden opgevoed normaal is. Ze weten immers niet beter. En ze zijn ook nog niet volwassen en kunnen daardoor niet objectief een oordeel vellen over de manier waarop hun ouders met ze omgaan. Jeugdzorg is er om kinderen te beschermen en ze eventueel uit huis te laten plaatsen, zodat ze een betere kans hebben op een betere toekomst. Maar wie beschermt ouders tegen jeugdzorg? Wat als de ouders helemaal niet slecht zijn voor de kinderen en hun kinderen kwijt raken? Hoe kunnen ouders zich beschermen tegen de invloed van Jeugdzorg? Ouders kunnen altijd een jeugdzorg advocaat in dienst nemen. Via een jeugdzorg advocaat kunnen ouders proberen de situatie weer te herstellen. Zelf zijn ouders natuurlijk vaak emotioneel, worden boos en verdrietig en dat werkt in een rechtszaal natuurlijk averechts. Een verhitte vader die opkomt voor zijn kinderen kan al snel gezien worden als een agressieve vader. Een jeugdzorg advocaat blijft objectief en presenteert de feiten en de argumenten op een afstandelijke wijze. Dat is natuurlijk het werk van een jeugdzorg advocaat. Met een jeugdzorg advocaat weet je in ieder geval dat je alles uit de kast haalt om je kind(eren) terug te winnen. En je weet nadien ook zeker dat je geen enkel middel onbeproefd hebt gelaten om je kinderen weer terug te krijgen. Dus mocht je in een vervelende situatie met jeugdzorg terecht komen, wees er dan zeker van dat je gebruik maakt van een jeugdzorg advocaat. Een jeugdzorg advocaat kan je zaak in rationele en argumentatief sterke zinnen vertalen en neerleggen bij de rechter.

De voordelen van een jeugdzorg advocaat

De grootste voordelen zijn al een beetje uitgelegd in de tekst hierboven. Jeugdzorg moet de rechter overtuigen en moet daardoor met goede argumenten en feiten aankomen. Dit wordt al snel een ingewikkeld jargon, waar normale mensen al snel de draad bij kwijt raken. Ouders voelen zich ook snel gekwetst en willen direct (emotioneel) reageren op de woorden en argumenten van jeugdzorg. Daarom is het dus goed om een jeugdzorg advocaat achter de hand te hebben die op een zelfde rationele wijze kan reageren op de argumenten van jeugdzorg. Jeugdzorg zal dan extra haar best moeten doen om te bewijzen dat de kinderen echt niet op hun plek zijn bij de ouders en de jeugdzorg advocaat kan dan met behulp van de informatie van de ouders en zijn of haar juridische kennis proberen aan te tonen dat de argumenten niet sterk genoeg zijn. Soms worden kinderen onder toezicht geplaatst. In zulke gevallen wonen de kinderen nog wel thuis, maar ouders hebben dan geen vrijheid van opvoeding meer en worden constant in de gaten gehouden door jeugdzorg. Het lastige is natuurlijk dat de mensen van jeugdzorg vaak al bevooroordeeld zijn en een negatief beeld hebben van de ouders. Waarom zou jeugdzorg anders ingeschakeld zijn? Maar het is erg vaak zo dat ouders helemaal niet zo slecht zijn ze worden geschetst en de bevooroordeelde houding van Jeugdzorg kan daardoor juist alleen maar meer stress toevoegen aan de situatie. Als je als ouder zijnde zelf in verweer gaat, dan wordt je dus ook helemaal niet serieus genomen. Het is daarom ook beter om een jeugdzorg advocaat in dienst te nemen om ervoor te zorgen dat de kinderen weer onder eigen toezicht komen te staan.

Geef de moed niet op!

Met een jeugdzorg advocaat kun je verschillende zaken regelen.

  • Kinderen weer onder eigen toezicht brengen
  • Kinderen weer terug in huis laten plaatsen
  • Communicatie met jeugdzorg onderhouden

Je hebt dus voldoende mogelijkheden met een jeugdzorg advocaat wat betreft het terugwinnen van je kinderen. Daarnaast brengt een jeugdzorg advocaat ook een stukje rust in de tent. Als je er alleen voor staat dan ben je wellicht nog in paniek en weet je niet waar je het zoeken moet. De expertise en rust van een jeugdzorg advocaat zorgt eigenlijk direct voor ontspanning. Niet dat je gelijk denkt dat alles goed komt, maar de jeugdzorg advocaat geeft je wel het gevoel dat er iets aan gedaan wordt en dat er mogelijkheden zijn. Zonder een jeugdzorg advocaat lijkt het een verloren strijd tegen een groot bureaucratisch apparaat en je waant je dan ook al snel in een roman van Kafka. Hoe het ook zij, je weet in ieder geval dat je er niet alleen voor hoeft te staan en dat je de moed dus ook vooral niet moet opgeven. De strijd is niet gestreden totdat je alle mogelijkheden hebt benut. Vertrouw daarom ook zeker een jeugdzorg advocaat.