ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Een korte geschiedenis van het 1 persoons dekbedovertrek

Goodmorningdekbedovertrek - 1 persoons dekbedovertrekOmdat wij er inmiddels zo aan gewend zijn om gebruik te maken van dekbedden en de daarbij behorende dekbedovertrekken – hetzij een 1 persoons dekbedovertrek of een 2 persoons dekbedovertrek – staan we er niet zo vaak bij stil dat ook deze alledaagse gebruiksvoorwerpen ooit zijn uitgevonden en ooit ergens voor het eerst zijn gebruikt. In het geval van het 1 persoons dekbedovertrek begint de geschiedenis in het Duitsland van de achttiende eeuw. Eén van de vroegste bronnen die handelen over een dekbed stamt van halverwege de achttiende eeuw en betreft het reisverslag van een schrijver die was opgegroeid in Londen. Hij schreef dat er één ding nogal eigenaardig was aan de manier waarop de Duitsers hun bedden bekleedden: volgens hem legden ze twee verenbedden boven op elkaar waar ze vervolgens tussen gingen liggen. Een met dons gevuld dekbed was niet bekend in Engeland in die tijd, waar alleen matrassen gevuld waren; het beddengoed waarmee een slapende zich bedekte was een lap stof zonder enige vorm van vulling. Blijkbaar was deze Engelse schrijver niet de enige die in de war was toen hij in Duitsland overnachtte. Er bestaat tevens het verhaal van een stel Franse Hugenoten die dachten dat ze boven op elkaar moesten slapen omdat ze dachten twee op elkaar gestapelde matrassen aan te treffen, in plaats van een matras en een dekbed. Het is aannemelijk dat dekbedovertrekken net zo lang bestaan als dekbedden zelf. Een 1 persoons dekbedovertrek is een soort van zak van textiel, een hoes die je over een 1 persoons dekbed heen kan doen. Dit maakt het makkelijker om het deel van het dekbed – namelijk de overtrek – die in contact komt met je huid regelmatig in de was te doen. Dekbedden en dekbedovertrekken bestaan in grofweg drie verschillende formaten: het 1 persoons dekbedovertrek, het 2 persoons dekbedovertrek en een maat ertussenin die vaak wordt gebruikt voor een twijfelaar, een bed waarin precies anderhalf persoon comfortabel kan slapen.

Waar koop je een 1 persoons dekbedovertrek?

Tegenwoordig zijn dekbedovertrekken een hee gebruikelijk fenomeen. Met steeds meer gezinnen met alleenstaande ouders en huishoudens die uit enkele personen bestaan, kun je je voorstellen dat het 1 persoons bed en het daarbij behorende 1 persoons dekbed en 1 persoons dekbedovertrek tegen wil en dank in populariteit zijn toegenomen. Een dekbed gaat vaak jarenlang mee, maar een 1 persoons dekbedovertrek moet regelmatig worden vervangen. Een 1 persoons dekbedovertrek slijt en verkleurt, waardoor het na enkele korte jaren al lelijk kan zijn geworden. Je wilt natuurlijk geen lelijk beddengoed in je kamer, dus is het belangrijk dat je regelmatig een nieuw 1 persoons dekbedovertrek aanschaft. Ga je voor een goedkoop 1 persoons dekbedovertrek, dan weet je wat je te wachten staat: goedkoop is vaak duurkoop, dus de kans dat je snel weer een nieuw overtrek moet kopen is zeer groot. Een 1 persoons dekbedovertrek kun je het beste beschouwen als een investering in een prettige nachtrust, dus je wilt het liefst een overtrek aanschaffen van goede kwaliteit met een mooi ontwerp. Er zijn verschillende warenhuizen en textielverkopers waar je terecht kunt voor een 2 of 1 persoons dekbedovertrek. Het is zelfs mogelijk om je beddengoed op de markt te kopen! De vraag is echter waar je de beste kwaliteit kunt krijgen voor de laagste prijs. Ik zou je aanraden op eens te kijken op GoodmorningDekbedovertrek.nl. Dit is een Nederlandse webwinkel waar ze allerlei soorten dekbedovertrekken verkopen, waaronder ongetwijfeld jouw ideale 1 persoons dekbedovertrek! Op GoodmorningDekbedovertrek.nl hebben ze een heerlijk uitgebreid assortiment met ontwerpen in allerlei kleuren en stijlen. Zo zijn er dekbedovertrekken met inspirerende teksten, zoals:

  • “Never let go of your dreams”
  • “Don’t wait for the perfect moment / Take the moment and make it perfect”
  • “Today is the first day of the rest of your life”

Tevens kun je kunt in het assortiment van GoodmorningDekbedovertrek.nl zoeken op kleur om er zeker van te zijn dat je nieuwe 1 persoons dekbedovertrek goed in je slaapkamer past. Zoek je een 1 persoons dekbedovertrek, dan kun je die bij deze webwinkel in twee verschillende maten vinden: 140x200cm en 140x220cm. Zo kunnen zelfs de langste onder ons hun voeten warm houden ’s nachts!

Waarom kopen bij GoodmorningDekbedovertrek.nl?

Zoals gezegd kun je dekbedovertrekken op heel veel verschillende plekken kopen. Dus waarom zou je je 1 persoons dekbedovertrek bestellen via GoodmorningDekbedovertrek.nl? Daar zijn een aantal goede redenen voor.

  • De prijzen voor een 1 persoons dekbedovertrek liggen tussen €14,90 en €39,90, wat de overtrekken van GoodmorningDekbedovertrek.nl geschikt maakt voor elke portemonnee.
  • Er zijn geen verzendkosten verbonden aan een bestelling bij GoodmorningDekbedovertrek.nl.
  • Binnen één dag heb je je gloednieuwe 1 persoons dekbedovertrek in huis.
  • Je betaalt eenvoudig online door middel van iDeal of Paypal – wat je zelf het prettigst vindt!
  • Je hebt keuze uit verschillende maten voor je dekbedovertrek.
  • De producten van GoodmorningDekbedovertrek.nl zijn gegarandeerd van uitstekende kwaliteit.

Hoewel de naam van de webwinkel klinkt alsof ze uitsluitend dekbedovertrekken verkopen, hebben ze ook nog een hoop meer in de aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan hoeslakens (zowel 1 als 2 persoons), moltons en strandlakens. Natuurlijk zijn dekbedovertrekken in allerlei formaten, materialen, kleuren en stijlen nog altijd de hoofdspecialiteit van GoodmorningDekbedovertrek.nl. Wil je meer informatie over hun producten, merken en service, neem dan via email contact op met de klantenservice van GoodmorningDekbedovertrek.nl. Op de website vind je verder allerlei informatie over het bedrijf en over de bedrijfspolicy wat betreft ruilen en retourneren.