ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Een legio aan voordelen heeft de legionellavrije douchekop

radasafe - legionellavrije douchekopEen legionellavrije douchekop kan, evenals tal van andere handige producten op dit gebied, slim zijn om te plaatsen in uw bedrijf. Het wil niet zeggen dat er een legionellabesmetting aanwezig moet zijn om een legionellavrije douchekop te laten installeren, want eigenlijk bent u dan al best aan de late kant. U kunt het beste een legionellavrije douchekop laten plaatsen op een moment dat er nog geen vuiltje aan de lucht is. Het kan best wat geld kosten om alle douchekoppen te moeten vervangen, maar stelt u zich eens voor wat de schade kan zijn, mocht er op een moment sprake zijn van een legionellabesmetting. U vindt op de website Radasafe.nl alle producten die u maar nodig kunt hebben voor:

  • Hotels
  • Sauna en wellness
  • zwembaden

Tref voorzorgsmaatregelen en bestel een legionellavrije douchekop

Bent u de manager van een hotel, dan wilt u uiteraard dat uw gasten meer dan tevreden zijn. Alleen dat genereert naamsbekendheid, zodat ook vrienden en familieleden bij u een kamer zullen gaan boeken. Een groot deel van het hotel draait om klantvriendelijkheid. Waar kunnen uw klanten terecht als ze vragen of klachten hebben, en wordt er ook daadwerkelijk naar ze geluisterd? Het is belangrijk om met uw gasten mee te denken. Ervaren ze een probleem, dan zult u er natuurlijk alles aan doen om het voor ze op te lossen. In de kamer ontbreekt het ze aan niks. Het belangrijkste is dat de kamer hygiënisch is. Niemand wil immers slapen in een hotelkamer dat vol ligt met haren of andere vieze dingen. Het bed moet schoon zijn en comfortabel liggen. Voor het beddengoed geldt ditzelfde. Ook de douche dient brandschoon te zijn. Samen met uw team zorgt u ervoor dat alles reilt en zeilt. Toch zijn er ook dingen die niet te voorzien zijn. Er kunnen dingen gebeuren waar u aanvankelijk gewoon geen rekening mee had gehouden. Neem bijvoorbeeld de kans op besmetting met legionella. De kans is misschien niet enorm groot, maar als het gebeurt dan is het een kleine ramp. Niemand kan dan immers meer gebruik maken van de waterleiding, niet voor douchen en ook niet als drinkwater. U zult reserveringen moeten annuleren en de huidige gasten weg moeten sturen. Dat is behalve een financiële strop, ook nog eens enorm vervelend voor de gasten. Deze ramp is dan wel niet helemaal te voorkomen, maar de gevolgen kunnen wél binnen de perken worden gehouden. U kunt bijvoorbeeld in de douche een legionellavrije douchekop installeren. Een legionellavrije douchekop voorkomt niet dat dat legionellabacterie dood gaat, maar zorgt er wél voor dat uw gasten gewoon probleemloos van de douche gebruik kunnen blijven maken. Niet alleen kunt u kiezen voor een legionellavrije douchekop, er zijn ook tal van andere producten die u kunt installeren om de gevolgen drastisch te verminderen. Blijkt er dan legionella aanwezig te zijn, dan heeft u in ieder geval de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen en hoeven uw gasten niet weg. Ook nieuwe reserveringen kunnen gewoon geplaatst worden, zodat ook die mensen gewoon kunnen komen.

Vind meer inhoudelijke info op de site

Wilt u meer weten over de legionellavrije douchekop, dan kunt u het beste naar de website Radasafe.nl gaan. Zoals u ziet is deze firma gespecialiseerd in alles wat met legionella te maken heeft. Het is zeker verstandig om eens de informatie te lezen op de deze website, zodat u weet wat het precies inhoudt en hoe de producten precies werken. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen via de contactgegevens die op de site te vinden zijn.