ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Een uitstekende psycholoog in Hoofddorp

Psycholoog HoofddorpWelkom op de website Chantal Rooth, de psycholoog in Hoofddorp waar u een beroep op kunt doen als u zich in een situatie bevindt waarin u zelf niet meer een uitweg ziet. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat u zich in het dagelijks leven goed voelt en wanneer u door omstandigheden tegen bepaalde zaken aanloopt, dan is het belangrijk dat u beseft dat er in sommige gevallen actie ondernomen moet worden. Wat zijn problemen die u kunt hebben en waar u iets aan zou kunnen doen met de hulp van een psycholoog? Dat zijn een zeer aantal zaken die sterk uiteen kunnen lopen. We zullen een aantal problemen die de psycholoog in Hoofddorp voor u kan aanpakken en samen met u kan aanpakken bespreken. Denk bijvoorbeeld aan zaken als een negatief zelfbeeld, depressies, trauma’s, faalangst, piekeren, sociale angst en rouwklachten. Een depressie; het kan iedereen overkomen. Waar komt een depressie vandaan? Dat is niet een vraag waar we een eenduidig antwoord op kunnen geven. Een depressie kan vele oorzaken hebben en onderzoeken wijzen uit dat mensen die gevoelig zijn voor depressie vaak ook meerdere keren in hun leven depressief worden, vaak aangewakkerd door bepaalde omstandigheden. In de meeste gevallen wordt de depressie dus wel veroorzaakt door externe factoren. Natuurlijk spelen factoren als wonen, werken en relaties in het leven van mensen een grote rol. Wanneer deze zaken stabiel zijn, bestaat er een steviger fundament van waaruit mensen met meer tegenslagen om kunnen gaan en doorgaans meer kunnen verwerken. Een psycholoog in Hoofddorp kan met mensen werken en aan de slag die op een bepaald moment niet meer zelf met tegenslagen om kunnen gaan en om uit die negatieve spiraal te komen kan een psycholoog in Hoofddorp helpen. De psycholoog in Hoofddorp kan u ook helpen met zaken als:

  • faalangst
  • sociale angst
  • paniekaanvallen
  • werkstress
  • burn-out

De psycholoog in Hoofddorp vanaf twintig jaar

U kunt vanaf de leeftijd twintig jaar terecht bij de psycholoog in Hoofddorp voor eerder besproken klachten. Iets wat steeds meer voorkomt is het fenomeen ‘burn-out’. Zeker ook onder jonge mensen ondervond de psycholoog in Hoofddorp dat mensen vaker last hebben van een burn-out. Hoewel het door sommige mensen wel eens wordt weggezet als een mode term is het lijden aan een burn-out wel degelijk een serieuze zaak die ook serieus genomen en behandeld moet worden en dat kunt u doen samen met een psycholoog in Hoofddorp. U kiest voor een psycholoog in Hoofddorp op het moment dat u zich herkent in een van de reeds vermelde klachten en op het moment dat u graag geholpen wilt worden. Bent u woonachtig in de omgeving van Hoofddorp? Kijk dan eens maar ‘psycholoog hoofddorp’ online en maak een afspraak. Mensen rond te twintig hebben vaak last van paniekaanvallen. Ook dat is een fenomeen waar moeilijk grip op te krijgen is. Bij een paniekaanval kan iemand zich heel erg benauwd voelen. Mensen die een paniekaanval hebben, of vaak last hebben van deze aanvallen omschrijven hun klachten als ‘een hartaanval’. De eerste keer dat mensen een paniekaanval krijgen denken ze vaak ook – en zijn ze er vaak zelf van overtuigd – dat ze een hartaanval hebben. Echter, dit gevoel wordt veroorzaakt door langdurige stress. De psycholoog in Hoofddorp kan met u aan de slag om problemen als deze aan te pakken. Dat doet zij door te kijken naar de kern van de problemen. Op die manier leert u waar de problemen vandaan komen en wat er aan gedaan kan worden.

De psycholoog in gesprek

Een psycholoog in Hoofddorp is er niet om u antwoord te geven op de vragen die u heeft. Zij kan u niet vertellen hoe u moet leven. Zij kan u hoogstens op het juiste spoor zetten om u zelf naar de antwoorden waar u naar op zoek bent te leiden. De antwoorden heeft u namelijk zelf. Maar praten over problemen die u heeft in plaats van problemen die u heeft te begeren is wel de enige weg die leidt naar genezing. Mensen die rouwen doordat ze iemand verloren hebben doorlopen een rouwproces. Dit proces geschiedt vaak in verschillende stappen. Eerst is men boos en dan zal er op een bepaald moment ruimte komen om te rouwen. Maar het belangrijk bij een dergelijk proces, dat wel alle stappen doorlopen worden. Ontkenning van problemen leidt tot meer problemen en de klachten nemen die wanneer mensen hun problemen die serieus nemen. U loopt ook niet jaren door met een gebroken voet. Dat zal namelijk leiden tot vergroeiingen, een verkeerde houding en op den duur zal dat in alles zijn weg vinden. Daarom dient u altijd tijdig aan de slag te gaan en uw problemen onder woorden te brengen. Hoe doet de psycholoog dat? Dat doet zij door samen met u te praten en door in gesprek te gaan bepaalde belangrijke thema’s bloot te leggen. Deze kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met bepaalde zaken die u uw jeugd zijn voorgevallen. Door het helder maken van patronen, kunt u leren om niet steeds in hetzelfde gedrag te vervallen. Neem direct contact op als u graag meer wilt weten over de psycholoog of een afspraak wilt maken. Het is belangrijk om in het dagelijks leven opgewassen te zijn tegen dingen die op uw pad komen, welke dingen dat ook zijn. Als u zich niet goed voelt, bent u ook een minder prettig mens voor anderen en dat kan leiden tot problemen die hun weerslag hebben op uw relaties met anderen. Ben dat voor en werk aan uzelf met de beste psycholoog.

Meer van Psycholooghoofddorp.nl

Deel dit bericht op social media