ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Energetische geneeskunde

Energetische geneeskundeAls jij klachten ervaart, dan wil je natuurlijk dat deze verholpen kan worden. Energetische geneeskunde kan jou hierbij helpen, hiermee kun jij je echt weer helemaal op en top gaan voelen! De meeste mensen zullen als eerste naar hun huisarts of reguliere arts gaan op het moment dat zij ergens last van hebben en dat is ook helemaal logisch. Zij kunnen immers nagaan of iets een noodgeval is of niet en zij kunnen jou ook medicijnen voorschrijven om de pijn tegen te gaan. Maar ook de energetische geneeskunde moet je zeker niet uitvlakken, deze kan ook absoluut bijdragen aan jouw herstel en aan het je beter voelen. Wat is nu het verschil tussen de reguliere gezondheidszorg en deze manier van behandelen? Het belangrijksteverschil zit in het uitgangspunt dat ze hanteren. Bij de gewone zorg wordt er altijd gekeken naar de klacht waar jij op dat moment last van hebt en er wordt een medicijn of behandeling voorgeschreven om die pijn weg te nemen. Dit klinkt op het eerste gezicht heel logisch, maar bij de energetische geneeskunde wordt het toch heel anders aangepakt. Daar wordt er uit gegaan van het lichaam als geheel en dat maakt een groot verschil.

Energetische geneeskunde kijkt naar het geheel

In de energetische geneeskunde wordt er uit gegaan van de verbindingen die er bestaan tussen lichaam en geest en tussen alle lichaamsdelen. Zij gaan er dus niet automatisch vanuit dat als jij last van buikpijn, dat de oorzaak dan ook in de buik gezocht moet worden. De oorzaak kan namelijk op een heel andere plek zitten, door bijvoorbeeld een onbalans in de energiebanen van jouw lichaam. Er wordt dan ook gekeken naar jouw hele lijf om een behandelplan op te stellen voor de klachten die jij ervaart. Het klinkt misschien allemaal wat vreemd, gewend als wij zijn aan de reguliere gezondheidszorg, maar veel mensen hebben al veel baat gehad bij energetische geneeskunde. Het kan bijvoorbeeld uitstekend helpen bij:

  • hooikoorts
  • voedselallergie
  • infectieziekten
  • buikpijn

Maar ook kan het zeker helpen bij geestelijke klachten, als depressie of een burn-out. En ook mensen die lijden aan chronische vermoeidheid kunnen hier absoluut baat bij hebben. In dit zijn maar een paar voorbeelden van de aandoeningen waarbij de energetische geneeskunde van nut kan zijn. Als jij ergens last van hebt, dan is het dus zeker de moeite waard om na te gaan of deze behandelmethodes voor jou uitkomst kunnen bieden!

Diverse behandelingen

Belangrijk om te weten is ook dat de energetische geneeskunde niet uit slechts één manier van behandelen bestaat, er zijn verschillende methodes die ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat jouw lichaam en geest weer helemaal in balans raken en dat jouw energiebanen gedeblokkeerd raken. Waar moet je dan allemaal aan denken? Je kunt dan denken aan bioresonantietherapie, maar ook aan bijvoorbeeld acupunctuur. Ook homeopathie behoort tot de mogelijkheden, net als het volgen van een bepaald voedingspatroon. In de energetische geneeskunde worden ook veel van deze methodes met elkaar gecombineerd, omdat dit de beste resultaten zal geven. Wat ook belangrijk is om op te merken, is dat het geen vervanging is van een bezoek aan je gewone arts, maar dat het wel tegelijkertijd gedaan kan worden, het kan elkaar uitstekend aanvullen. Wil jij meer weten hierover of wil je graag behandeld worden? Dan ben je bij de Praktijk voor Complementaire Geneeskunde helemaal aan het juiste adres. Op hjnagel.nl kun je lezen welke behandelingen hier allemaal aangeboden worden en op wat voor manier deze jou kunnen helpen. Ook kun je natuurlijk altijd contact met de praktijk opnemen om meer te weten te komen over energetische geneeskunde.