ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Het geheim achter eliquid verdampen

Eliquid verdampen is iets wat gebeurt zonder dat je het ziet. Alles gebeurt namelijk intern. Het enige wat je als gebruiker ziet is een eliquid die je in de e-sigaret plaatst en daarna zie je de dampen die uit de e-sigaret komen. Hoe de vloeistof in die damp verandert is niet zichtbaar. Met een traditionele sigaret kun je wel goed zien wat er gebeurt. Je ziet immers direct hoe de sigaret verbrandt en in rook verandert. Deze rook wordt vervolgens geïnhaleerd en deze inhalatie doet de sigaret nog sneller branden. Het hele proces is dus goed zichtbaar en het is geen mysterie hoe het kan dat je rook uitademt. Als je iets verbrandt komt er immers rook vrij. Als je eliquid gaat verdampen, dan is het anders. Het hele proces is verborgen voor  het naakte oog. Je ziet alleen de input en de output. Eliquid verdampen is in eerste instantie dus goed vergelijkbaar met behaviorisme. Dit is een stroming n de psychologie die zich enkel bezig houdt met de input en output van gedrag. Dit is omdat de input en output observeerbaar zijn. Wat er in je hoofd gebeurt, kun je niet waarnemen en daar hoef je je dus volgens het behaviorisme niet mee bezig te houden. Input en output zijn daarom het enige wat er toe doet. Bij eliquid verdampen kun je echter wel gewoon een kijkje nemen in het binnenste van de e-sigaret. Tevens kun je de vloeistof bekijken en als je goed kijkt, dan kun je precies te weten komen hoe eliquid verdampen nu eigenlijk precies werkt. Om je dat onderzoek te besparen wordt in deze tekst precies uitgelegd hoe het nu precies werkt met eliquid verdampen.

De ingrediënten die je nodig hebt om eliquid te verdampen

Als je een elektroniche sigaret wil roken en mooie volle wolken wil blazen, dan heb je daar enkele basiselementen voor nodig. Deze zijn:

  • De elektronische sigaret
  • De eliquid
  • De coil
  • Een batterij

De coil maakt natuurlijk onderdeel uit van de elektronische sigaret die je koopt. De batterij moet je er soms los bij kopen en als de batterij is inbegrepen zal je op den duur een nieuwe batterij moeten kopen. De eliquid moet je uiteraard ook los kopen. Als je al deze zaken samen neemt, dan heb je alle ingrediënten die nodig zijn om eliquid te verdampen. De eliquid kun je gewoon via het internet kopen. Het wordt echter niet altijd bij alle webwinkels eliquid genoemd. Je komt dit product ook tegen onder andere benamingen zoals ‘e-juice’ of ‘rookvloeistof’. De coil is de verdamper. De coil zorgt ervoor dat de vloeistof, de eliquid, in korte tijd zo warm wordt dat het gaat verdampen. Hierdoor ontstaat er dus damp. Het is vervolgens afhankelijk van het soort eliquid dat je gebruikt of je hele grote wolken kunt blazen. Eliquid bestaat namelijk voor een deel uit VG en voor een deel uit PG. Hoe meer VG er in de vloeistof zit, des te groter en dikker worden de rookwolken die je uitblaast. Let wel, meer VG gaat ten koste van PG. PG is echter de stof die ervoor zorgt dat je de smaken van de eliquid beter kunt proeven. Grotere wolken door meer VG, gaat dus wel ten koste van de smaak. Dit is het geheim achter eliquid verdampen.

Meer informatie vind je op eliquidkopen.nl

Mocht je meer willen weten over eliquid verdampen of wil je eliquids kopen, dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de bovenstaande website. Hier vind je meer uitgebreide informatie over eliquid verdampen én je kunt er voordelig eliquids kopen.