ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Hulp bij begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben wordt leefbaarder

Autisme hebben is lastig, niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor de buitenwereld. Autisme is er in veel verschillende soorten. Op Weg Coaching helpt op de weg naar begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben hoeft geen obstakel te zijn om buitenshuis te gaan wonen. Het is vooraf belangrijk om duidelijk te krijgen waar de klant behoefte aan heeft bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme is er namelijk in diverse vormen en elke klant is anders, zoals ook ieder mens van elkaar verschilt. Wat heeft de klant nodig om zo goed mogelijk te kunnen wonen? Wij helpen hier graag bij. Op Weg Coaching biedt op diverse fronten hulp bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben wordt dankzij onze hulp een stuk leefbaarder. Wij helpen onze klanten met:

  • financiën
  • huisvesting
  • sociaal functioneren
  • psychisch functioneren
  • zingeving
  • lichamelijk functioneren
  • praktisch functioneren
  • dagbesteding

Ook begeleid zelfstandig wonen? Autisme is onze specialiteit

Het op orde houden van de financiën is voor iemand met autisme behoorlijk pittig. Wij bieden dus ook financiële hulp bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben is op dit gebied ook bijzonder lastig. Met onze hulp krijgt onze klant meer overzicht in zijn of haar financiële situatie. Maar er is meer. Iemand met autisme heeft vaak recht op verschillende subsidies. Op Weg Coaching helpt hier graag bij om aanspraak te maken op deze subsidies. Onze kennis en ervaring zetten wij graag in richting het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben wordt op deze manier leefbaarder. Natuurlijk hoeft de klant niet zelf naar een woonruimte op zoek te gaan bij het kunnen begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben betekend immers niet per definitie dat je niet zelfstandig zult kunnen gaan wonen. Wij bieden graag onze begeleiding bij het zoeken naar de juiste woning. Om er voor te zorgen dat onze klant zijn uiteindelijke woning goed op orde kan houden, bieden wij ook hierbij onze hulp aan. Het hebben van een eigen woning is natuurlijk hartstikke fijn, maar hoe leg je contact met je buren? Als je dit erg lastig vindt, dan bestaat de kans op vereenzaming. Dit willen we natuurlijk graag voorkomen. Daarbij is het maken van nieuwe contacten ook gewoon erg gezellig. Het sociaal kunnen functioneren vinden wij ook erg belangrijk bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben hoeft echt geen reden te zijn om het aangaan van nieuwe contacten te mijden. Wij willen onze klanten graag helpen om het plezier te laten ervaren van het leggen van contacten. Het hebben van autisme is nou eenmaal lastig. In onze hectische wereld waarin we snel moeten kunnen schakelen, snel besluiten moeten nemen en we allemaal sociaal moeten zijn is het voor iemand met autisme erg lastig om mee te komen. ‘Wie begrijpt mij?’ is een vraag die vaak voorbij komt. Ook hierbij bieden wij hulp bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben in deze snelle wereld kan bijzonder moeilijk zijn. Dit begrijpen wij maar al te goed. Geestelijke begeleiding vinden we dan ook erg belangrijk. Psychisch kunnen functioneren is belangrijk bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben is vaak al psychisch belastend genoeg. Vragen als: ‘Waar ben ik goed in?’ en ‘Wat kan ik eigenlijk?’ komen vaak voorbij. Maar bijvoorbeeld ook diepere levensvragen worstelen veel klanten mee. Deze vragen heeft ieder mens, maar voor iemand met autisme is het cruciaal om te ontdekken waar je plezier aan beleeft en waar je goed in bent. Dit zijn vragen waar wij ook bij helpen bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben is lastig, maar onze klanten beschikken vaak over bijzondere talenten. Deze willen wij graag naar boven halen. Daarbij vinden wij het belangrijk om met iemand te kunnen praten over zingeving.

Op Weg Coaching voor professionele begeleiding

Wij merken dat onze klanten vaak vragen hebben. Deze vragen helpen wij graag te beantwoorden. Met lichamelijk functioneren wordt fysieke gezondheid aangeduid, waar we ook graag bij helpen bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben zorgt er vaak voor dat onze klanten het lastig vinden om zichzelf goed te verzorgen. Zelfverzorging en ADL vallen hier bijvoorbeeld ook onder. Bij ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) kun je denken aan bijvoorbeeld: Het op tijd innemen van je medicijnen, aan- en uitkleden, eten en drinken, enzovoorts. Het praktisch functioneren mag niet ontbreken bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben zorgt er vaak voor dat de huishoudelijke taken ophopen. Denk aan bijvoorbeeld stofzuigen, eten koken en het wassen van je kleding. Taalbeheersing hoort hier ook bij. Dit is een voorwaarde voor maatschappelijke participatie. Uiteraard bieden we op dit gebied ook graag onze hulp gaan bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme hebben is al lastig genoeg. Wij willen onze klanten helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen worden. De hele dag thuis zitten is niet gezond. Beweging en buitenlucht doen ieder mens goed. Daarbij is een zinvolle tijdsbesteding gewoon belangrijk voor onze klanten. Er wordt met onze klanten gekeken naar activiteiten om de week invulling te kunnen geven. Zoals je leest bieden wij veel hulp bij het begeleid zelfstandig wonen. Autisme is onze specialiteit. Wij weten wat onze klanten nodig hebben. Wil je meer weten over onze begeleiding, en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie.