ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Hypnotherapie, wat is het?

hypnose-praktijk - hypnotherapie

Er zullen weinig mensen zijn die gehoord hebben van hypnotherapie. Wat is dit nu eigenlijk en waar kun je het voor inzetten? Bij een dergelijke therapie wordt de pati├źnt behandeld door middel van hypnose, waarna het onderbewustzijn aangezet wordt om de nodige verandering door te voeren. Voor vele mensen zal dit erg zweverig klinken en lang niet iedereen zal hier in eerste instantie positief tegenover staan. Dat is zonde, want de praktijk heeft uitgewezen dat hypnotherapie voor veel mensen zeer effectief kan zijn. In vele jaren van behandelingen zijn er op deze manier al heel veel mensen van hun klachten af geholpen. En dat tegen een fractie van de kosten die andere behandelingen met zich meebrengen. Het is dus niet alleen zeer effectief, het is ook nog eens relatief voordelig geprijsd. Daarbij is het ook nog eens zo dat er al snel resultaten gezien worden na behandeling. Snel, effectief en voordelig, het is dus eigenlijk vreemd dat er maar weinig mensen zijn die open staan voor het proberen van hypnotherapie. Helemaal als je bedenkt dat het geen zware belasting voor het lichaam vormt, zoals met een operatie wel het geval is.

Waarvoor kun je hypnotherapie inzetten?

Voor wat voor soort klachten kun je hypnotherapie nu inzetten? Doordat er het woord therapie inzit, vermoeden mensen al snel dat het alleen effectief is bij psychische klachten. Nu kan hypnose daar inderdaad in veel gevallen een uitstekende rol in spelen, maar het kan ook effectief zijn bij diverse lichamelijke klachten. Om een paar voorbeelden te noemen van zaken waarbij hypnotherapie kan helpen:

  • het verliezen van gewicht, door het aanleggen van een virtuele maagband
  • het stoppen met tandenknarsen
  • het oplossen van psychische klachten, zoals paniekaanvallen en faalangst

Je ziet dus dat er niet alleen psychisch, maar ook lichamelijk profijt gehaald kan worden uit een behandeling met hypnose. Maar dat gaat natuurlijk wel enkel op voor lichamelijke klachten die via het onderbewustzijn te verhelpen zijn. Het aanleggen van een virtuele maagband gaat bijvoorbeeld door het onderbewuste ervan te overtuigen dat de maag sneller vol zit, waardoor er dus effectief minder gegeten gaat worden, net als bij een gewone maagband het geval is. Alleen is het natuurlijk wel zo dat hier geen zwaar belastende operatie met lang lichamelijk herstel bij komt kijken. Dat maakt het zeer de moeite waard om eerst hypnotherapie te proberen voordat je overgaat tot een behandeling in bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Uitstekende therapeuten

Nu is het natuurlijk wel zo dat hypnotherapie alleen effectief is als dit op de juiste manier uitgevoerd wordt. Wil jij voor een dergelijke therapie kiezen, dan is het dus ook van belang om hiervoor naar een erkende therapeut te gaan. Alleen dan kun je er zeker van zijn dat je op de juiste manier geholpen wordt en dat je de beste behandeling krijgt die mogelijk is. Bij de Hypnose Praktijk kun je er zeker van zijn dat je goed behandeld wordt. Zij hebben vestigingen in verschillende plaatsen in Nederland en werken daar enkel met therapeuten die veel ervaring hebben met de toepassing van hypnotherapie. Zoals gezegd zijn niet alle lichamelijke en psychische klachten hiermee te verhelpen. Vraag dus gerust eerst eens advies bij hen aan of neem een kijkje op hun website om te bekijken met wat voor soort zaken zij jou van dienst kunnen zijn. Kan jouw klacht door middel van hypnose verholpen worden, dan kun je behandeling bij hen aanvragen. Zoals eerder gezegd zul je hier heel snel resultaat van ondervinden. De Hypnose Praktijk kan je door middel van hypnotherapie dus bij verschillende zaken goed helpen.