ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Kan mijn pasgeboren baby baat hebben van een osteopathie baby behandeling?

Geboren worden is niet eenvoudig! Langdurig en moeilijke bevallingen kunnen bijdragen aan spanningen in het lichaam van een baby, omdat ze gedurende langere tijd in een bepaalde positie worden samengeperst, gedraaid of vastzitten. Oriëntatie in de baarmoeder, kan ook spanningen veroorzaken die na de bevalling blijven bestaan.Veel ouders horen door persoonlijke aanbevelingen van andere ouders hoe fantastisch een osteopathie baby behandeling is en brengen hun baby binnen voor controle kort na de bevalling. Soms zijn deze spanningen duidelijk: misvormde hoofden of banaanvormige lichamen. Maar vaak zijn ze ook subtieler, zoals beperkingen in bekkenmobiliteit. Natuurlijk zijn onze lichamen ontworpen om hiermee om te gaan. Zuigen, gapen en huilen helpen allemaal de spanningen in de schedelmembranen te verlichten en corrigeren de uitlijning van de botten. Schoppen helpt het bekken te mobiliseren en trage darmen te stimuleren. Teveel spanning kan echter ook moeilijk zijn voor een baby om te overwinnen, wat zich kenbaar maakt in moeite met zuigen, geïrriteerdheid, slechte slaap, veelvuldig spugen en obstipatie. Een vroegtijdige interventie met enkele osteopathie baby behandelingen, kan het geven van borstvoeding vergemakkelijken, ongemak verlichten en de obstakels voor een zelfcorrectie van het hele lichaam wegnemen. Enkele symptomen die erop wijzen dat je baby baat zou kunnen hebben bij een osteopathie baby behandeling:

  • Voorkeur om één kant te kiezen bij het krijgen van borstvoeding
  • Een ongelijkvormig hoofd
  • Altijd het hoofd naar dezelfde kant draaien tijdens het liggen
  • Niet graag aangeraakt worden aan het hoofd of de nek
  • Trekken of porren aan een oog of oor
  • Regelmatig ontroostbaar huilen
  • Geeft er de voorkeur aan gedragen te worden
  • Moeite met slapen
  • Spugen 

De voordelen van een osteopathie baby behandeling

De rol van de therapeut is om alle beperkingen die ongemak of disfunctie voor je baby veroorzaken te beoordelen en vrij te geven. Osteopaat Axel Staps van Movere Osteopathie gebruikt zeer zachte craniosacrale en myofasciale technieken om een ​​reactie van het weefsel aan te moedigen, in plaats van te forceren. Zijn doel is om de normale beweeglijkheid van het bewegingsstelsel te herstellen, het zenuwstelsel in evenwicht te brengen en de bloed-, lymfatische en cerebrospinale vloeistofstroom te optimaliseren. Een osteopathie baby behandeling kan de voeding, de spijsvertering en stoelgang verbeteren en ook de druk verminderen en de slaap verbeteren. Een harmonieuze fysieke toestand zorgt ook voor meer veerkracht om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Waarom een osteopathie baby behandeling overwegen? Een Britse studie (Hayden en Mullinger, 2006) vond dat osteopathische behandeling de baby ten goede kwam, omdat de baby’sminder huilden en beter sliepen. Een andere studie uitgevoerd in Italië (Pizzolorusso et al, 2011) vond na behandeling verminderde gastro-intestinale stoornissen en een minder lang ziekenhuisverblijf voor te vroeg geboren baby’s. Zuigelingen reageren doorgaans erg snel op de osteopathie baby behandeling omdat de problemen zich nog geen jaren hebben verankerd. Veel problemen lossen zich op in slechts een paar bezoeken; sommige duren langer. Axel kan je ook dingen leren die je thuis kunt doen om een ​​betere gezondheid voor je kind te creëren. Neem gerust contact met hem op via www.osteopathie-movere.com als je je zorgen maakt over de gezondheid en het welzijn van je kind.

De behandeling

Behandeling is over het algemeen een aangename ervaring. Reacties op de osteopathie baby behandeling zijn echter variabel. Meestal vindt er zich een gevoel van ontspanning plaats, waardoor baby’s vaak in slaap vallen. In zeldzame gevallen worden baby’s onrustig door de behandeling. Maar dit is slechts tijdelijk en wordt meestal veroorzaakt wanneer het vrijgeven van de ingesloten druk niet volledig is. Het is echter niet altijd mogelijk dat alle druk in één sessie vrijkomt, vooral als de symptomen ernstig zijn. Gemiddeld zijn 4 tot 6 behandelingen voldoende.