ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Kijk voor een overzicht van klantervaringen op 123klantervaringen.nl

Online winkelen doe je tegenwoordig niet meer zonder iets van klantervaringen of reviews te lezen. Je gaat hiervoor dan ook het liefst naar een externe website, want de klantervaringen op de sites waar je iets wilt kopen zelf, zijn uiteraard niet te vertrouwen. Daarom kijk je bijvoorbeeld voor elektronica ook even op Tweakers om te kijken wat men daar zegt over de winkel waar jij iets wilt kopen. Maar dit zegt niet altijd genoeg, want op Tweakers komen bepaalde mensen die bepaalde reviews achterlaten. Maar het zijn niet alle mensen en dus niet alle klantervaringen. Het is altijd goed om wat verschillende sites naast elkaar te leggen om te controleren of de reviews overeenkomen en op welke punten ze dan vooral overeenkomen. Je krijgt dan een helder beeld van de webwinkel. Zo kun je bijvoorbeeld ook terecht op 123klantervaringen.nl. Hier kun je zelf een review achterlaten, maar je kunt dus ook gewoon meerdere klantervaringen lezen van andere mensen. Mocht je op een site terecht komen waar je nog nooit bent geweest, dan is het een goed idee om eerst even op 123klantervaringen.nl te kijken. Dit is sowieso een goed idee, want ook als je al vaker iets bij een winkel hebt gekocht, dan wil dat niet zeggen dat je ervaringen tot dusverre overeenkomen met de klantervaringen. Als je bijvoorbeeld iets duurs koopt, dan is de service misschien wel een stuk minder. Als je bij bol.com bestelt, dan is alles tot dusverre misschien wel gewoon goed gegaan, omdat de verkoper steeds bol.com zelf was. Maar als je ziet dat je niet bij bol.com zelf, maar bij een partner bestelt, dan is het goed om te kijken wat de reviews zijn over die partner. Je kunt dan op bol.com zelf kijken wat er men er over te zeggen heeft, maar je kunt ook even kijken op 123klantervaringen.nl of je daar ook klantervaringen vindt van mensen die bij die specifieke partner hebben besteld. Het is bij de duurdere aankopen sowieso goed om het zekere voor het onzekere te nemen. Je wilt gewoon zeker weten dat het met de service in ieder geval goed zit. Het mag bijvoorbeeld qua levering best wat langer duren als dat netjes van te voren wordt aangeven, maar als er iets mis is, dan wil je wel dat dat meteen wordt opgelost. Kijk daarom altijd eerst even bij de klantervaringen wat men over de service te zeggen heeft. Kijk ook gerust op meerdere sites met reviews, zodat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt. 

Eerst de klantervaringen lezen, daarna bestellen 

Als je de regel hanteert om altijd eerst de klantervaringen te lezen, dan kan er weinig misgaan. Natuurlijk kan er bij de beste winkel wel eens iets misgaan, maar dat kun je nooit 100% voorkomen. Maar je kunt de webwinkels die er een potje van maken of die niet betrouwbaar zijn wel gewoon vermijden door sites als 123klantervaringen.nl te bezoeken. 

Kijk voor meer informatie op de site

Mocht je de ervaringen van mensen willen lezen, dan kun je terecht op de site van 123klantervaringen.nl. Hier vind je recensies van winkels als: 

  • Winparts
  • Softwaresuits
  • Remschijf