ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Logopedie

Voor de meeste mensen is praten een bezigheid waar ze niet over nadenken. Ze hebben het vroeger eenmaal geleerd en nu is het iets wat hen vloeiend afgaat. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Een deel van de mensen heeft last van stotteren en dit kan hen in het dagelijkse leven erg belemmeren. Gelukkig is daar met goede logopedie vanaf te komen. Door een succesvolle logopedie methode te volgen, kan iedereen weer helemaal van het stotteren af komen en dat is natuurlijk wel zo prettig. Natuurlijk kunt u ook prima leven terwijl u stottert, u kunt ondanks dit zelfs succesvol worden, kijk maar naar Miss Montreal. Maar toch is het wel erg vervelend om hier last van te hebben. Ondanks dat het niets is om u voor te schamen, schamen de meeste stotteraars zich toch erg voor hun probleem. Dit is dan ook vaak de reden dat zij logopedie gaan volgen, omdat zij graag van deze schaamte af willen komen. Een andere reden waarom mensen kiezen voor logopedie, is omdat het stotteren hen in hun werk belemmert. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mensen die veel telefonisch af moeten handelen. Praat u gewoon met iemand, dan kan deze andere persoon zien dat u moeite hebt met bepaalde woorden en deze kan hier dan rekening mee houden en geduldig wachten tot u uitgesproken bent. Door de telefoon kunnen mensen echter het gezicht van de stotteraar niet zien en zij zullen het dan ook erg vreemd vinden als er regelmatig stiltes vallen en het lang duurt voordat een woord uitgesproken wordt. Niet alleen mensen die veel telefonisch moeten regelen voor hun werk kiezen voor logopedie, ook mensen die vaak presentaties moeten geven willen graag niet langer een stotteraar zijn. Er zijn dus verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om therapie te volgen.

Unieke logopedie

Er zijn natuurlijk verschillende plaatsen en instellingen in Nederland waar u terecht kunt voor logopedie. Het is echter zeer aan te raden om te kiezen voor Del Ferro. De methode van dit bedrijf is voortgekomen uit een ontdekking van Len Del Ferro. Hij komt er in de jaren zeventig namelijk achter dat de middenrifspier van groot belang is bij het vloeiend kunnen spreken en bouwt een methode voor logopedie om deze ontdekking heen. Hoe kwam hij nu tot deze ontdekking? Len Del Ferro heeft jaren opgetreden als operazanger en leerde daarbij al snel het belang van een goede ademhaling en een goede concentratie om mooi te kunnen zingen. Na zijn carrière als zanger gaat hij in Amsterdam werken als zangpedagoog en mental coach. Een Duitse zanger die hij als zangpedagoog als cliënt heeft, heeft erg last van stotteren. Tijdens het zingen komt dit niet naar voren, maar tijdens gewoon spreken wel. Deze zanger gaat de ademhalingstechnieken die hij voor het zingen van Del Ferro geleerd heeft ook toepassen tijdens het spreken en dan blijkt hij stottervrij te kunnen praten. Len Del Ferro komt tot de conclusie dat dit moet komen door de speciale middenrif technieken die ze gebruikt hebben en gaat onderzoeken of dit ook voor de logopedie een succesvolle oplossing zou zijn. dit blijkt inderdaad het geval te zijn. het probleem bij stotteraars is namelijk dat de middenrifspier tijdens het spreken onwillekeurige samentrekkingen maakt, waardoor de woorden haperend naar buiten komen. Door tijdens de logopedie de nadruk te leggen op het trainen van het middenrif, lukt het mensen om helemaal van hun klachten af te komen. Len Del Ferro heeft op basis van zijn ervaringen zelf een methode voor logopedie ontwikkeld, die inmiddels ruimschoots wetenschappelijk onderzocht is. Uit alle onderzoeken kwam naar voren dat dit inderdaad een zeer succesvolle manier is om van deze klachten af te komen.

Kies voor Del Ferro

Bent u een stotteraar en wilt u hier graag vanaf komen? Dan is de logopedie van Del Ferro zeker aan te raden. U kunt bij hen kiezen uit verschillende cursussen, waaronder varianten die speciaal toegesneden zijn op een bepaalde doelgroep. Zo worden er voor kinderen speciale cursussen georganiseerd, net als voor mensen die veel moet praten voor hun werk. Er kan dan tijdens de logopedie meer gericht te werk worden gegaan, waardoor er veel sneller resultaat behaald zal worden. waarom zou u nu voor deze vorm van logopedie kiezen en niet voor een andere? U kiest voor Del Ferro omdat:

  • deze therapie door alle zorgverzekeraars vergoed wordt
  • zij ruim vijfentwintig jaar ervaring hebben en in die tijd al veel successen hebben geboekt
  • de methode internationaal erkend is
  • u vanaf de eerste cursusdag vloeiend zult kunnen spreken

Dat alle zorgverzekeraars deze vorm van logopedie vergoeden, zegt genoeg over het succes dat ze hiermee bereikt hebben. Verzekeraars vergoeden immers geen behandelingen die over het algemeen niet succesvol zijn. Een groot pluspunt van deze instelling is ook dat zij uitstekende nazorg verlenen. Zoals gezegd zult u na de eerste cursusdag al vloeiend kunnen spreken en hebt u maar een paar cursusdagen nodig om alle technieken goed onder de knie te krijgen. Toch wilt u later misschien nog wel eens contact met hen hebben. Zij begeleiden hun cursisten graag ook na de cursus nog en bieden daarom gratis nazorgdagen aan. Het is om deze reden dat deze logopedie zo populair en zo succesvol is. Mocht u immers onverhoopt nog weer tegen problemen aanlopen, dan kunt u altijd bij hen terecht voor hulp en goede nazorg. Zo komt u blijvend van het stotteren af.