ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Maak nu kennis met de bewegingskunst Tai Chi Hengelo!

In ons jachtige bestaan is het gemakkelijk om lichamelijk, geestelijk of emotioneel uit balans te raken. Aanhoudende stress kan slecht zijn voor de gezondheid. Ook zitten we door ons geautomatiseerde leven veel stil, waardoor ons lichaam stijf kan worden. Daarom is het voor iedereen goed om te zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Wilt u ook graag wat meer tot rust komen, maar houdt u niet van stil zitten? Wilt u graag wat meer bewegen, maar houdt u niet van sporten? Dan is er gelukkig een geweldige tussenoplossing in de vorm van Tai Chi. Hengelo, een stad in het Oosten des lands, is een geweldige uitvalsbasis om kennis te maken met deze eeuwenoude bewegingsleer uit het verre Oosten. Hoeft u dan niet ver te reizen om ervaring op te doen in Tai Chi? Hengelo heeft geluk: het is niet ver verwijderd van Deventer, waar u les kunt volgen bij een heuse specialist op het gebied van Qi Gong en Tai Chi. Deventer is namelijk de vestigingsplaats van QiGongZee, een bekend centrum voor Tai Chi. Deventer is de plek waar de ervaren lerares Sanne van der Zee uiteindelijk is neergestreken om mensen in Nederland kennis te laten maken met Tai Chi. Hengelo heeft gelukkig een goede verbinding met Deventer, waardoor het weinig tijd zal kosten om het centrum te bereiken. U wilt ook graag kennismaken met Tai Chi? Hengelo is uw woonplaats? Dan heeft u geluk! U kunt eenvoudig met het openbaar vervoer of met de auto naar QiGongZee komen, waar u deel kunt nemen aan een ontspannende en inspirerende workshop, groepsles of individuele les. Dit centrum biedt namelijk allerlei soorten lessen aan, zodat het niet moeilijk hoeft te zijn om een constructie te vinden die aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. Bovendien zijn er verschillende stijlen van Tai Chi. Hengelo is een perfecte plek om te oefenen, nadat u hier kennis mee heeft kunnen maken in Deventer. Houdt u van opeenvolgende, vloeiende bewegingen, of meer van een afwisseling van vloeiende en hoekige bewegingen? Voor iedereen is er wel een passende vorm van Tai Chi! Hengelo heeft het maar getroffen met zo’n veelzijdig centrum in de buurt! Wilt u meer weten over Tai Chi? Hengelo hoeft u daarvoor nog niet te verlaten als u klikt op deze link: http://www.qigongzee.nl/tai-chi-hengelo/.

Welke mogelijkheden zijn er voor het kennismaken met Tai Chi Hengelo?

Wilt u graag kennismaken met Tai Chi, maar hiervoor niet afreizen naar China, waar deze eeuwenoude bewegingsleer zijn oorsprong vindt? Dan heeft u geluk, want dit kan ook bij QiGongZee, dat gevestigd is in Deventer, vlakbij Hengelo. Sanne van der Zee laat u graag proeven van de verschillende vormen van Tai Chi, zodat u er een vindt die bij u past. Tai Chi is toegankelijk en laagdrempelig, bijna iedereen kan er wel aan deelnemen, van man tot vrouw en van jong tot oud. Zelfs mensen met een lichamelijke beperking kunnen vaak meedoen, bijvoorbeeld in een stoel. Bij QiGongZee zijn er verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan lessen Tai Chi:

  • tijdens een workshop
  • in de vorm van doorlopende groepslessen
  • op individuele basis

Tai Chi helpt lichaam en geest in balans brengen

Tai Chi is veel meer dan alleen lichaamsbeweging. U werkt heel bewust met uw energie, waardoor u zich ook veel meer bewust wordt van wat er op een energetisch niveau plaatsvindt in uw eigen lichaam en hoe u werkt met de energie daarbuiten. Hier kunt u in uw hele dagelijks leven veel baat bij hebben, bijvoorbeeld ook op uw werk, of binnen het gezin. Tai Chi helpt uw lichaam en geest in balans brengen. Ervaar het zelf bij QiGongZee!