ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Meer informatie over de bmi

bmi-uitrekenen.com - bmiJe hebt vast wel eens gehoord over bmi, maar weet je ook wat het betekent? De afkorting bmi staat voor Body Mass Index en is een indexcijfer voor je gewicht. Dit wordt berekend in verhouding tot je lichaamsgewicht en kan je vertellen of je ondergewicht, overgewicht of juist een gezond gewicht hebt. Voor het goed functioneren van je lichaam is het belangrijk dat jij een gezond bmi hebt. Op de website BMI uitrekenen kun je makkelijk en snel je gegevens invullen en je body mass index uitrekenen. De drie factoren die hierbij meegenomen worden zijn:

  • gewicht
  • lengte
  • leeftijd

Door deze drie gegevens in te vullen berekent de website voor jou wat jouw indexcijfer is. Er zijn vijf categorieën waar je in kunt vallen. Jouw doel is om een indexcijfer te hebben tussen de 18,5 en 25. Dit betekent namelijk dat je een gezond gewicht hebt. Zit je hieronder? Dan heb je ondergewicht en is het van belang dat je in gewicht zult aankomen. Als je te licht bent in gewicht dan kan dit gevolgen hebben voor je gezondheid. Wil jij weten of je echt te weinig weegt? Bezoek dan een huisarts als jouw body mass index lager is 18,5. Hij of zij kan je dan nader onderzoeken en je vertellen hoe jij gezond in gewicht kunt aankomen. In onze maatschappij is er veel aandacht voor dunne modellen en filmsterren, maar dit is niet het doel wat jij moet nastreven. Een gezond gewicht is goed voor je lichaam en het functioneren ervan. Ondergewicht kan namelijk net zo gevaarlijk zijn als overgewicht. Heb jij je bmi berekend en komt eruit dat je overgewicht (25-30), obesitas (30-40) of zelfs morbide obesitas (vanaf 40) hebt? Dan is het voor jou nodig om in gewicht af te vallen. Ook in dit geval raden we je aan om langs te gaan bij je huisarts of een specialist die je hierbij kan helpen.

Het bereiken van een gezond bmi

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er de laatste jaren veel aandacht is voor fitness en een gezond lichaam hebben. Door de jaren heen zijn er altijd verschillende trends geweest en ook de idealen die mensen (en met name vrouwen) nastreven zijn met de tijd veranderd. In de jaren ’50 was het bijvoorbeeld het doel om zo dun mogelijk te zijn, net als model Twiggy. In de decennia die volgden veranderde dit beeld weer. Aan het begin van deze eeuw kwam er steeds meer aandacht voor het hebben van een fit lichaam en de daarbij behorende trends. Vaak zijn deze trends ongezond en bijna onmogelijk om te bereiken. Daarom is het zo belangrijk om je niet hier op te focussen, maar op een gezond bmi. De standaard voor het body mass index is de afgelopen jaren wel iets veranderd, maar over het algemeen is het vrij constant en dus altijd een goed manier om te meten of je een gezond gewicht hebt. Heb jij je bmi berekend, maar twijfel je over de uitslag? Praat hier dan over met een specialist. Je huisarts of een diëtiste zijn een goede keuze hiervoor. Gewicht verliezen is voor sommige mensen iets waar ze tegenop zien. Ze denken dat dit erg moeilijk zal zijn en misschien zelfs onmogelijk. Het hebben van een gezond bmi kan echter van levensbelang zijn. Zeker als je nu een bmi hebt die aangeeft dat je obesitas of morbide obesitas hebt. Een dusdanig overgewicht hebben is zeer slecht voor je. Zelfs als je hier op dit moment nog weinig van merkt, dan is dit slechts een kwestie van tijd. Overgewicht hebben is slecht voor je gezondheid en dus zul je hier iets aan moeten doen.

Je bmi in de gaten houden

Heb jij een ongezond bmi op dit moment en ga je daar iets aan doen? Dan is dat een hele goede keuze! Wij raden je aan om je bmi op een maandelijkse basis te blijven uitrekenen. Zo kun je goed in de gaten houden hoe je er voor staat. Vergeet niet dat het verliezen of aankomen van gewicht helemaal niet vervelend hoeft te zijn en dat je dit op een gezonde manier kunt doen. Door het bereiden van lekkere, maar voedzame maaltijden en door met regelmaat in beweging te komen heb jij binnen de kortste keren een gezond gewicht bereikt. Het is natuurlijk afhankelijk van het gewicht en het bijpassende bmi dat je nu hebt hoe lang het duurt voor je een gezond bmi bereikt. Het is echter voor niemand onmogelijk om tot dit punt te komen. Je zult er misschien hard voor moeten werken en je zult zeker moeilijke momenten hebben, maar denk aan hoe erg je jezelf hiermee helpt. Het hebben van een gezond bmi brengt namelijk veel voordelen met zich mee. En dan hebben we het niet alleen voor hoe je er uit ziet. Ondanks dat de meeste mensen dat vast ook niet erg zullen vinden! Je zult bijvoorbeeld veel meer energie hebben en ook minder gezondheidsklachten hebben. Mensen met een gezond bmi zijn minder vaak ziek en maken bijna automatisch een gezondere keuze. Je zult ook minder vaak honger hebben en dus kies je al sneller voor gezondere gerechten. Zo wordt het ook nog eens makkelijker om je gezonde bmi te behouden. Bezoek vandaag dus nog de website van BMI uitrekenen en zie hoe jij ervoor staat en of het nodig is om actie te ondernemen.