ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Privatescan voor gezondheidsonderzoek

PrivatescanIn Nederland is het heel gewoon om een of twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een preventieve controle. We laten dan nakijken of alles nog functioneert zoals het zou moeten. Terwijl dit heel gewoon is, is het absoluut niet vanzelfsprekend om hetzelfde te doen voor de rest van ons lichaam. Bij Privatescan zijn ze van mening dat dit zonde is. Uw gezondheid is erg belangrijk en het is dan ook zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Dat doet u natuurlijk door zo gezond mogelijk te leven, maar het kan ook zeker geen kwaad om af en toe eens de staat van uw lichaam preventief door een arts te laten controleren. Bij Privatescan is dit mogelijk. U kunt bij hen namelijk een complete bodyscan laten maken, zodat er gekeken kan worden of u inderdaad helemaal gezond bent of dat er zich een vroeg stadium van een ziekte in uw lichaam bevindt. Door een bodyscan bij Privatescan uit te laten voeren, hoeft u dus niet te hopen of u gezond bent of niet, u kunt het gewoon zeker weten! En blijkt er iets mis te zijn, dan kan er zo snel mogelijk wat aan gedaan worden. Een vroegtijdige behandeling van een ziekte heeft immers altijd de voorkeur, aangezien het dan mogelijk is om te volstaan met een lichte behandeling. Door bij Privatescan dus een bodyscan uit te laten voeren, kunt u gezond vooruit kijken. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Aangezien u een ziekte vaak pas opmerkt op het moment dat deze al verder gevorderd is, is het dus zeker aan te raden om eens een complete scan te laten maken bij Privatescan. Zo voorkomt u dat aandoeningen pas gevonden worden op het moment dat behandeling niet meer mogelijk is of alleen een heel zware en intensieve behandeling nog volstaat.

Verschillende onderzoeken mogelijk bij Privatescan

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen Privatescan bezoeken, is dus voor het laten uitvoeren van een complete bodyscan. Maar dit is niet het enige soort onderzoek dat zij aanbieden, u kunt bij hen ook terecht voor onderzoeken die gericht zijn op een bepaald lichaamsdeel. Zo bieden ze bij Privatescan ook:

  • PET-CT scans, MRI scans en CT scans
  • borstonderzoeken
  • bloedonderzoeken
  • maag- en darmonderzoeken
  • long- en hartonderzoeken

Dit zijn een aantal voorbeelden van het soort onderzoeken waarvoor u bij hen terecht kunt. Waarom zou u nu een gericht onderzoek uit laten voeren in plaats van een complete bodyscan? De mensen die hiervoor kiezen zijn vaak mensen die al last hebben van bepaalde klachten. Zij willen graag voor eens en voor altijd weten wat de oorzaak van die hoofdpijn is, waarom zij zo kortademig zijn of waarom zij problemen hebben met hun stoelgang. Door Privatescan een gericht onderzoek uit te laten voeren, komen zij er snel achter of er een fysieke oorzaak te vinden is voor de klachten die zij hebben. Een andere reden waarom mensen voor een gericht onderzoek kiezen, is het feit dat er in hun familie bepaalde ziektes veelvuldig voorkomen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan borstkanker. Als veel familieleden hier al aan zijn overleden of hier voor onder behandeling zijn geweest, dan is het natuurlijk prettig dat u bij Privatescan een borstonderzoek kunt laten doen, zodat u zeker weet waar u aan toe bent. Vormen zich bij u al ziektekiemen of nog niet? Ditzelfde geldt natuurlijk voor verschillende andere ziektes die in enige mate genetisch bepaald zijn. Om mensen zekerheid te geven, biedt Privatescan dus deze gerichte onderzoeken aan.

De beste keus

Het zal opvallen dat de genoemde onderzoeken, afgezien van de bodyscan, allemaal zaken zijn die u ook in een gewoon ziekenhuis kunt laten doen. Waarom zou u dan toch naar Privatescan gaan? Zij zijn immers niet eens in Nederland gevestigd. De reden dat veel mensen toch kiezen voor Privatescan, is het feit dat ze bij hen terecht kunnen zonder dat ze eerst een verwijsbrief van de huisarts moeten hebben. Een complete bodyscan mag in Nederland bovendien niet uitgevoerd worden, daarvoor zult u hoe dan ook ergens anders naartoe moeten gaan. Waarom dan juist naar Privatescan gaan? Een belangrijke reden is natuurlijk dat zij vlak over de Nederlandse grens gevestigd zijn, waardoor de reistijd relatief kort blijft. Een ander belangrijk punt is dat zij veel ervaring hebben op het gebied van medische screening. Hun artsen zullen u dan ook tijdens het hele proces uitstekend kunnen begeleiden. Bovendien beschikken zij over zeer moderne apparatuur, waardoor zij de onderzoeken zo secuur mogelijk uit kunnen voeren. Privatescan. U kunt dus heel snel bij hen terecht voor het onderzoek dat u uit zou willen laten voeren. Bovendien krijgt u ook nog eens dezelfde dag al de resultaten te horen. U hoeft dus niet dagenlang af te wachten of de resultaten van de tests goed zijn of niet, maar u krijgt meteen duidelijkheid. Dat zijn dus heel veel redenen waarom u zou kunnen kiezen om naar een van hun klinieken te gaan voor een onderzoek. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en naar de kosten van de diverse onderzoeken? Bezoek dan eens de website van Privatescan. Hier worden de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet en duidelijk voor u uitgelegd.