ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Sint Jozef woonzorgcentrum

Welkom op de website van het Sint Jozef woonzorgcentrum waar Zorg met een hoofdletter wordt geschreven en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. Ons moderne gebouw biedt de huisvesting voor tal van bewoners uit de omgeving Weerselo, Rossum, Saasveld en Deurningen. Sint Jozef is onderdeel van zorggroep Sint Maarten. Wij hebben een missie en een visie. Onze missie is het bieden van de beste zorg waarbij ieder mens als individu wordt beschouwd. Wij handelen met liefde en oprechte aandacht bij Sint Jozef en daarom voelen mensen zich hier thuis. Omdat iedereen andere beperkingen heeft, vinden wij het belangrijk dat onze zorg zich helemaal richt op de persoon, alleen dan kunnen de juiste aanpassingen worden gedaan. Onze ambitie kan worden samengevat in een zin en die zin klinkt als volgt: ‘Deel je leven!’ Niet voor niets voelen bewoners zich bij ons op hun gemak. Sint Jozef van zorggroep Sint Maarten doet haar naam eer aan. Ten slotte; de heilige Sint Maarten handelde louter uit medeleven en empathie en dat zijn de motieven van waaruit wij als zorggroep ook graag willen handelen. Wij zijn dan ook een plek waar aandacht voor elkaar centraal staat. Begrip en medeleven, maar ook individueel talent zijn kernwoorden. Sint Josef biedt de allerbeste zorg. Sint Jozef is als onderdeel van Sint Maarten, een zorggroep die niet alleen klaar staat voor mensen die zorg nodig hebben, maar ook voor mensen die zorg willen bieden hebben wij mogelijkheden. Wij verzorgen trainingen en opleidingstrajecten waar u aan deel kunt nemen. Wij geloven bij Sint Jozef namelijk in groei en ontwikkeling. Deze bestaat bij de gratie van openheid en ruimdenkendheid en de mogelijkheid voor iedereen om de nieuwe dingen te leren en nieuwe inzichten te verwerven. Wat zijn de kenmerken van onze opleidingstrajecten?

  • Wij staan voor het delen en verspreiden van relevante kennis;
  • Wij geloven heilig in het bundelen van onze krachten en ervaring;
  • Wij geloven in het zelf aansturen en bepalen van de te varen koers;
  • Altijd streven we naar vernieuwing door vanuit een ander perspectief te kijken;
  • Respect voor elkaar en voor andere zienswijze staan voorop en worden gezien.

Sint Jozef verwelkomt u

Sint Jozef is een nieuw zorgcentrum dat gevestigd is in de dorpskerk. De zorggroep Sint Jozef vervuld een sociale functie. Ook is er een sfeervol restaurant waar er lekker een hapje gegeten kan worden. Voor ons zijn vrijwilligers super belangrijk. Onze zorg bestaat voor een groot deel bij de gratie van deze groep welwillende die graag de handen uit de mouwen steekt voor het goede doel. Wij kunnen onze dankbaarheid bij Sint Jozef ten op zichten van deze groep niet genoeg benadrukken. Onze vrijwilligers maken dingen mogelijk en dragen bij aan de bijzondere, intieme en prettige sfeer die zo kenmerkend is voor Sint Jozef. Wij zijn niet voor niets altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Heeft u interesse en wilt u zich wellicht graag aanmelden als vrijwilliger? Werken als vrijwilliger wordt door veel mensen gezien als een erg mooie ervaring. De handen uit de mauwen steken is voor veel mensen niet iets waar ze tegenop zien, maar eerder iets waar ze naar snakken. Steeds meer melden zich dan ook aan bij Sint Jozef om op vrijwillige basis aan de slag te gaan. In contact staan met andere mensen is namelijk gezond en zinnig. Het is uit onderzoek gebleken dat mensen die vrijwilligerswerk verrichten hier geestelijk gezonder van worden dan mensen die minder naar buiten treden. Op het moment dat mensen geen werk hebben zijn ze geneigd om binnen te blijven en dan kunnen ze na verloop va tijd in een isolement geraken. Dat is iets wat voorkomen moet worden.

Iets voor een ander betekenen

In het leven is het belangrijk om bewust om te gaan met normen en waarden. Wij zeggen wel eens: ‘wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet.’ Natuurlijk is dit een oude uitspraak maar dat maakt deze uitspraak niet minder waar en zinnig. Er voor elkaar zijn en met aandacht naar elkaar luisteren is helend. Wat wij zien is dat een positieve en aandachtige manier van met elkaar omgaan het beste in de mens naar boven haalt. Dat is dan ook iets wat wij altijd benadrukken. Bij Sint Jozef bieden wij u tal van mogelijkheden om vrijwilligerswerk te verrichten. Het kunnen hele simpele dingen zijn waar u ons bij kunt helpen zoals het zetten van koffie, het maken van een wandeling met de bewoners, voorlezen aan bewoners en tal van andere zaken. Natuurlijk kunt ons ook van dienst zijn tijdens de creatieve activiteiten die wij samen met de bewoners uitvoeren. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan schilderen. Heeft u zelf bepaalde vaardigheden die u over kunt brengen aan onze bewoners? Dan bent u van harte welkom om dat met ons te delen en wellicht kunnen wij hier wat mee. Talent inzetten waar en wanneer we maar kunnen is iets waar wij graag voor staan. We willen immers blijven leren. Leren is inspirerend en zorgt voor positieve energie. Wij kijken altijd naar de mogelijkheden om uw kwaliteiten in te zetten waar we kunnen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op en vertel ons wat u allemaal voor gedachten heeft over uw plaats bij Sint Jozef. Wij zijn benieuwd en staan altijd open voor nieuwe mensen met nieuwe inzichten. Schroom dus niet en neem contact met ons op!