ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Stap nu over op de e sigaret voor een gezonder leven

Als je veel rookt, dan is het niet gek dat je je op den duur zorgen gaat maken over je gezondheid. Als je eenmaal begint met roken, dan ben je vaak nog jong en dan lijkt het leven zich als een eindeloos gegeven voor je uit te strekken. Jonge mensen wanen zich dan ook onsterfelijk, want het einde is iets dat heel veel in de toekomst ligt. Hoe verder iets weg is, des te minder belang er aan wordt gehecht. Dat betekent echter niet dat je heel erg bewust wordt van je eigen eindigheid als je al flink op leeftijd bent. Op dat moment ben je zo aan het leven gewend geraakt, dat de hele notie van een eventueel einde bijna absurd lijkt. Het is dus vooral rond de periode dat je op middelbare leeftijd raakt, dat je je zorgen gaat maken over je gezondheid. Het besef van de oude dag komt dan dichterbij en je wilt daar natuurlijk ook het liefste zo lang mogelijk van genieten. Als roker heb je echter sowieso al een achterstand. Als je al lang hebt gerookt, dan is het niet meer dan logisch dat je je zorgen gaan maken over je gezondheid. Langdurig roken heeft namelijk hoe dan ook een impact op je totale gezondheid. Er zitten zoveel schadelijke stoffen in een sigaret en juist door al die stoffen dagelijks in grote hoeveelheden tot je te nemen, loop je een verhoogd risico op allerlei kwalen. Het wil niet zeggen dat je als roker per definitie last zult krijgen van deze kwalen en het betekent ook zeker niet dat je als niet-roker gevrijwaard bent van hartfalen en longkanker. Maar wat je in ieder geval zeker kunt weten is dat je als roker, en dan vooral als ervaren en langdurige roker, een verhoogd risico hebt op ziektes die je had kunnen voorkomen. Het is dan ook geen gek idee om over te stappen op de e sigaret. Stoppen is namelijk heel erg lastig, want je bent immers verslaafd. Deze verslaving komt voort uit de behoefte naar Nicotine. Door te gaan roken leer je het lichaam om gewend te raken aan deze verslavende stof. Als je blijft roken, dan gaat je lichaam een afhankelijkheid ontwikkelen voor nicotine. Als je dan stopt met roken, dan ervaart je lichaam dat als een groot gemis en daardoor krijg je ontwenningsverschijnselen. Niet roken leidt dan ook snel tot stress en mensen zeggen dan ook vaak dat ze roken om hun stress te verminderen. Wat ze echter vaak niet in de gaten hebben is dat het roken zelf tot die stress gevoelens leidt. Door over te stappen op een e sigaret kun je het stoppen makkelijker maken.

Een e sigaret is een stuk minder ongezond

Het is een feit dat een sigaret ongezond is. Het is echter geen feit dat de e sigaret gezond is. Maar wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat de e sigaret vele malen minder ongezond is dan een gewone sigaret. Het mooie aan een e sigaret is dat je kunt blijven ‘genieten’ van de nicotine intake. Daarnaast blijf je ook roken, dus ook psychologische verslaving wordt hierdoor in bedwang gehouden. Via d e sigaret heb je dus een goed hulpmiddel in handen om te stoppen met roken.

Alles wat je nodig hebt voor de e sigaret vind je op e-liquidwinkel.nl

Op de site van e-liquidwinkel.nl kun je alles kopen voor je e sigaret. Zo kun je op deze site onder andere terecht voor e liquids met verschillende smaken zoals:

  • Tabakssmaken
  • Frisse smaken
  • Fruit smaken