ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Steunzolen

Footactive - steunzolenVeel mensen hebben een verkeerde houding van hun voeten en zonder het gebruik van steunzolen kan dit tot vervelende problemen leiden. Hebt u bijvoorbeeld een beroep waarbij u veel moet staan, zoals winkelmedewerkster, verzorgende of stewardess, dan loopt u een groter risico op voetklachten dan mensen die een zittend beroep hebben. Dit spreekt natuurlijk voor zich, aangezien u de hele dag in de benen bent. Hebt u het idee dat u niet goed op uw voeten staat? Dan is het zeker aan te raden om eens naar een specialist te gaan en de stand van uw voet na te laten kijken. Het kan namelijk zijn dat u steunzolen nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw voetstand verbeterd wordt. Ook sporters die veel lopen, zoals hardlopers, lopen dergelijke risico’s. Zij belasten hun benen en voeten keer op keer op dezelfde manier en bij een verkeerde voetstand kan dit zorgen voor voetklachten, maar ook voor bijvoorbeeld knieklachten en rugklachten. Met steunzolen kan de voetstand zo gecorrigeerd worden dat deze problemen in veel gevallen voorkomen kunnen worden. Een verkeerde voetstand komt veel vaker voor dan gedacht wordt en diverse lichamelijke klachten zijn hiernaar te herleiden. Daarom is het dus ook absoluut aan te raden om eens een specialist naar uw voeten te laten kijken. Deze kan beoordelen of uw voetstand van nature goed is of dat deze beter gecorrigeerd kan worden met steunzolen. Voor veel mensen klinkt het gebruik van steunzolen als iets wat voorbehouden is aan ouderen en aan mensen met bijvoorbeeld lengteverschil in hun benen. Maar niets is minder waar, voor veel mensen is het een echte uitkomst. Het kan veel lichamelijke klachten voorkomen en ook veel klachten weer oplossen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen en daarom verdiend het dus aanbeveling om in bovengenoemde gevallen eens na te laten kijken of zooltjes voor uw situatie nodig zijn.

Steunzolen bij klachten

Hebt u al last van voetklachten, ook dan kunnen steunzolen een uitkomst zijn. Doordat ze de stand van de voet herstellen, kunnen ze problemen oplossen en pijnklachten verhelpen. Hoe doen ze dit nu precies? Doordat steunzolen de stand van de voet verbeteren, zorgen ze voor een betere ondersteuning en voor een goede voetstand. Dit heeft niet alleen effect op voetklachten, maar ook op bijvoorbeeld knieklachten, beenklachten en zelfs rugklachten. Een verkeerde voetstand kan immers zoveel gevolgen hebben, doordat dit nu eenmaal de lichaamsdelen zijn waar uw hele lichaam op steunt. De bekendste klachten door een verkeerde voetenstand zijn waarschijnlijk hielspoor en peesplaatonsteking. Bij beide kunnen steunzolen de oplossing bieden, maar wel alleen als er op tijd van dit middel gebruik gemaakt wordt. Wordt er te lang gewacht, dan kunnen ingrijpende maatregelen nodig zijn, zoals een operatie. Wat is hielspoor nu precies? Bij hielspoor ontstaat er kalkafzetting aan de voorkant van de hiel doordat de welving van de voet niet goed is en er verkeerde druk op de hiel ontstaat. Hoe kunt u deze aandoening nu herkennen? U herkent dit onder meer door stekende pijn onder de hiel, pijn bij lopen of staan en een lichte zwelling onder de hiel. Herkent u deze klachten? Ga dan zo snel mogelijk naar een specialist, hoe langer u hiermee doorloopt, hoe lastiger het wordt om het probleem weer op te lossen. Vaak is in een vroeg stadium het gebruik van steunzolen al voldoende. Bij peesplaatontsteking is het probleem dat er een ontsteking ontstaat op de plek waar het bindweefsel zich hecht aan de hiel. De ontsteking veroorzaakt in dat geval de pijn. Ook in dit geval kunnen steunzolen verlichting bieden en de klachten verhelpen, doordat de hiel ontlast wordt.

FootActive

Hebt u last van voetklachten, dan kunt u natuurlijk niet met alle willekeurige steunzolen volstaan, het is wel belangrijk dat deze van een uitstekende kwaliteit zijn. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat ze zorgen voor de juiste ondersteuning en voor het verhelpen en voorkomen van klachten. De beste keus op dit gebied zijn de steunzolen van FootActive. Deze zijn namelijk ontwikkeld door Australische podologen, oftewel artsen die gespecialiseerd zijn in voeten. Zij hebben jarenlang onderzoek gedaan naar voetklachten en manieren om de klachten op te lossen. Naar aanleiding van al deze onderzoeken hebben zij steunzolen weten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat enkels niet naar binnen kantelen en dat de welving van de voet zo optimaal mogelijk is. daardoor krijgt u hiermee de beste ondersteuning van de voeten. Uw looppatroon wordt verbeterd en uw lichaam raakt weer in balans. Natuurlijk maakt het wel uit waarvoor u op zoek bent naar deze producten, is dit voor gebruik tijdens het sporten, voor het lopen op hoge hakken of gaat het om zooltjes voor kinderen? Bij FootActive hebben ze voor elk probleem en elke situatie een oplossing. U kiest dus voor hen omdat:

  • zij steunzolen bieden voor kinderen, voor het gebruik in schoenen met hoge hakken en voor diverse soorten sporten
  • de zooltjes een hoge kwaliteit hebben, vanwege de vele onderzoeken die er aan vooraf gegaan zijn
  • de steunzooltjes op de juiste plaatsen ondersteuning bieden, zodat uw voetstand verbeterd wordt.

Daarnaast is het natuurlijk ook heel prettig dat u op hun site terecht kunt voor meer informatie en voor het bestellen van de zooltjes. Deze worden bovendien zonder verzendkosten bij u thuis bezorgd. Hebt u vragen over de producten, dan kunt u altijd contact met hen opnemen voor advies. Voor steunzolen kunt u dus het best naar FootActive gaan.