ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Trend: natuurlijke cosmetica

Het is veilig om te zeggen dat bijna elke vrouw op dagelijkse basis met haar uiterlijk bezig is. Daarbij kunnen we stellen dat veel vrouwen meerdere verzorgingsproducten in haar bezit heeft. Tot slotte heeft ook nog een heel groot deel van de vrouwen cosmetica in haar bezit. Met cosmetica wordt met name make-up en toebehoren bedoelt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan foundation, mascara, oogschaduw en poeder. Deze cosmetica is er is alle soorten en maten, en ook in allerlei prijscategorieën. Van de duurdere cosmetica wordt vaak gezegd dat hij beter is en dat hij vooral beter is voor je huid. Dat eerste is vaak waar, maar dat ligt vooral aan de pigmentatie van de make-up, en hoe goed hij blijft zitten. Het tweede hangt vooral af van wat je goed voor je huid vindt. Sommige mensen vinden dat vooral natuurlijke cosmetica goed is voor de huid. Met natuurlijke cosmetica worden plantaardige producten en biologische ingrediënten bedoeld. De theorie is namelijk als volgt: waarom zou je iets op je huid smeren, wat je ook niet zou opeten? Er zit een kern van waarheid in. Waarom zou je wel chemicaliën op je gezicht willen smeren maar niet in je eten? Er zijn gelukkig heel wat merken van natuurlijke cosmetica. Deze natuurlijke cosmetica streeft ernaar om zoveel mogelijk goede en gezonde producten te gebruiken in de producten. Daarnaast worden er weinig chemicaliën en bijvoorbeeld houdbaarheidsstoffen gebruikt in de natuurlijke cosmetica. Op deze manier is worden de producten zo natuurlijk mogelijk gehouden. Natuurlijke cosmetica kan soms een beetje een suffige reputatie hebben, maar dat is tegenwoordig steeds meer aan het veranderen. Steeds meer modellen en bekendheden vinden het ook belangrijk om hun huid te voeden met producten uit de natuur. Natuurlijke cosmetica is dus in opkomst onder die groep. Vaak zijn zij de trendsetters, en volgt daarna de rest van de wereld. Een voorbeeld van een model dat veel gebruikt maakt van natuurlijke cosmetica is Elsa Hosk. Zij is een Victoria’s Secret model en vliegt dus dagelijks de hele wereld over. Ze beweert dat de enige manier, waarop haar huid alle make-up en vliegtuigreizen overleefd, is door gebruik te maken van natuurlijke cosmetica. Zo begint de natuurlijke cosmetica beetje bij beetje van zijn stoffige reputatie af te komen. Ook beginnen de merken steeds aantrekkelijkere natuurlijke cosmetica te verkopen. Hierdoor worden de producten op zich ook veel aantrekkelijker voor het grote publiek. Zo is het dus niet alleen goed voor je huid, maar wordt het ook steeds hipper.

Merken natuurlijke cosmetica

Er zijn veel meer merken op de natuurlijke cosmeticamarkt dan u misschien zou denken. Zo zijn een aantal van de drogisterijmerken ook zeer natuurlijk en biologisch, waarvan u het niet zou verwachten. Ook zijn er een paar merken compleet gespecialiseerd in natuurlijke producten. Dr. Hauschka is een voorbeeld van een bekend natuurlijk cosmeticamerk. Het levert natuurlijke cosmetica in allerlei verschillende soorten en maten. Hierbij kunt u denken aan dagcrèmes en andere vormen van verzorging, maar dus ook een zeer uitgebreide make-up lijn. Deze make-up lijn is niet alleen zeer fijn in het gebruik, het is dus ook nog eens 100% natuurlijke cosmetica. Het assortiment van Dr. Hauschka is een van de uitgebreidste op het gebied van natuurlijke verzorging. De meeste planten die worden gebruikt als ingrediënten komen uit de WALA tuin van Dr. Hauschka. Dit is een tuin waarin dier en plant samen leven om de beste ingrediënten te verkrijgen voor de natuurlijke cosmetica. Echter, sommige planten kunnen niet in elk leefgebied groeien. Daarom doet het merk voor de overige planten aan fair trade met boeren die gespecialiseerd zijn in het planten van deze bloemen en kruiden. Zo worden dus alle producten gegarandeerd van de hoogste kwaliteit producten gemaakt. Daarnaast is het ook nog eens dierproefvrij en wordt er blijvend wetenschappelijk onderzoek gedaan naar welke planten nog betere invloeden kunnen hebben op de menselijke huid. Een ander groot merk dat natuurlijke cosmetica levert is Green People. Green People is een brits merk waarvan de producten voor 90% uit actieve, natuurlijke en organische ingrediënten bestaat. Dit is een van hoogste percentages dat er op de markt te verkrijgen is, en is dus ook zeker uniek te noemen. Alle producten van Green People zijn organisch en biologisch en er zitten dus geen stoffen in die slecht zijn voor uw lichaam. U zou het bij wijze van spreken kunnen opeten. Ook Green People heeft een zeer uitgebreid assortiment van make-up en verzorgingsproducten. Zo kunt u er dus mooi uit zien, zonder dat uw huid daar onder hoeft te lijden. Er zijn nog veel meer merken die zich bezig houden met natuurlijke verzorging. Indien u geïnteresseerd bent geraakt moet u misschien eens een kijkje nemen op de webwinkel biocareonline.nl. Deze webwinkel verkoopt veel verschillende natuurlijke merken, en heeft een zeer uitgebreid assortiment.

Waar te verkrijgen

De natuurlijke cosmetica is op veel plekken te verkrijgen maar ook steeds meer op het internet. Een webwinkel die is gespecialiseerd is biologische en natuurlijke verzorging is biocareonline.nl. Niet alleen kunt u hier natuurlijke make-up kopen, maar ook allerlei andere lichaamsverzorgingsproducten. Zo is er onder andere een zeer uitgebreid assortiment voor de haren. Want wist u dat ook de haren zeer veel profijt kunnen hebben van natuurlijke producten? Ook zijn er veel babyproducten te verkrijgen. Want voor uw baby is het helemaal belangrijk dat u al vroeg begint met de juiste producten op de mooie jonge huid te gebruiken.