ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

U zoekt een goede fysiotherapie in Nijmegen?

Als je op zoek bent naar een goede fysiotherapie in Nijmegen zou je eens kunnen kijken op de website van De Fysioo. Deze praktijk zit gevestigd in Nijmegen en heeft meerdere locaties (maar liefst zes!) in deze stad en diens omgeving, waaronder aan de Campusbaan en de Waterstraat. Al hun zes locaties vind je op hun website DeFysioo.nl. Bij deze praktijk voor fysiotherapie in Nijmegen kun je terecht met een zeer breed scala aan klachten, zowel met als zonder een verwijzing van je huisarts. Ze beschikken namelijk over allerlei fysiotherapeuten met diverse specialisaties, denk maar eens aan een schouder fysiotherapeut, of een fysio met een specialisatie met betrekking tot longklachten. Je zou niet verwachten dat je met longklachten bij een fysiotherapeut terecht kunt, maar daarvoor zijn zeker mogelijkheden bij deze fysiotherapie in Nijmegen. Ook behandelen ze uiteraard meer voor de hand liggende klachten zoals blessures aan spieren, nekklachten en klachten aan het bekken of de heupen. En zelfs als je chronische hoofdpijn ervaart kun je daarvoor door een fysiotherapeut behandeld worden. Wist je dat een deel van de hoofdpijnklachten te verhelpen zijn door het aanleren van een andere houding? Als je aan het werk bent bijvoorbeeld, zitten veel mensen verkrampt aan hun bureau, met de schouders opgetrokken en hun hoofd licht naar voren. Met behulp van de fysiotherapie in Nijmegen wordt je je bewust van jouw houding en krijg je oefeningen om die spieren te versterken die in dat geval jouw hoofdpijn veroorzaken.

Fysiotherapie in Nijmegen voor rugpijn

Rugpijn is een zeer veel voorkomende klacht waarmee mensen een fysiotherapeut bezoeken. De behandeling ervan is doorgaans afhankelijk van de oorzaak. Je kunt namelijk chronische rugpijn hebben als gevolg van een verkeerde houding of een wervel die scheef is gegroeid, maar ook acute rugklachten ervaren. De fysiotherapie in Nijmegen is erop gericht de vrijheid van de wervelkolom en de spieren eromheen te herstellen, waardoor de pijn minder wordt of zelfs verdwijnt. Dit kan de fysiotherapeut op alle volgende manieren doen:

  • Door middel van kraken (door een manueel therapeut)
  • Door middel van massage
  • Door middel van oefeningen in de fitness-zaal

Vaak is het een combinatie van manieren die bij rugpijn het beste werkt, maar de aanpak is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak van de klacht, en hoe lang deze reeds bestaat. Niet in alle gevallen is het mogelijk om de pijn volledig te elimineren. De fysiotherapie in Nijmegen geeft wel vrijwel altijd verlichting bij rugklachten, ook wanneer deze inmiddels chronische zijn geworden.

Fysiotherapie bij reuma in Nijmegen

Bij De Fysioo behandelen ze ook mensen die lijden aan reuma. Deze aandoening kenmerkt zich door wijdverspreide pijn in het hele lichaam. De fysiotherapie in Nijmegen kan je helpen door je te leren omgaan met de beperkingen die door je klachten ervaart. Je werkt samen met de fysiotherapeut aan je algehele conditie, en traint je specifieke kracht en coƶrdinatie. Je krijgt altijd een oefenprogramma op maat, want ieder mens en ieder klachtenpatroon is anders. Deze persoonlijke aanpak heeft al vele mensen verlichting geboden, waarbij beweging makkelijker wordt en allerlei handelingen minder energie kosten. Denk dus niet dat als je reuma hebt de fysiotherapeut niks voor je kan betekenen, want het tegendeel is vaak waar!

Lees meer…