ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Van thuis uit werken: hoe staan we er momenteel voor?

Van Thuis uit werken, het wordt steeds normaler. De huidige Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat veel mensen verplicht moeten thuiswerken. Hierdoor komen veel werkgevers erachter dat dat thuis werken eigenlijk nog niet zo verkeerd is. Dit hangt natuurlijk wel af van de situatie, maar het is te verwachten dat in de toekomst steeds meer mensen vanuit huis zullen werken. Hier hoeft je echter niet op te wachten, er zijn steeds meer thuiswerk mogelijkheden beschikbaar. Wil jij meer weten over hoe je van thuis kunt werken en waar je rekening mee moet houden? Lees dan dit artikel.

Van Thuis uit werken, waar moet je dan rekening mee houden?

Als je van thuis uit gaat werken dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kun jij op een zo prettig mogelijke manier Van Thuis uit werken. Een aantal dingen om rekening mee te houden zijn:

  • Een goede werkplek
  • Privé scheiden van werk
  • Ergonomie

Dit zijn een aantal belangrijke punten die komen kijken bij het thuiswerken. Heb jij deze punten op orde? Dan kun je fijn thuiswerken. Het begint met het maken van een goede werkplek. Dit doe je door rekening te houden met de omgeving van jouw werkplek. Zorg ervoor dat jouw werkplek gescheiden is van ruimtes waar je normaal met je kinderen speelt, dit kan namelijk alleen maar voor afleiding zorgen. Zorg dus voor een aparte ruimte. Zo houd je werk en privé gescheiden en kun je optimaal functioneren. Daarnaast zorgt het ook voor rust. Een ander belangrijk onderdeel om rekening mee te houden als je van thuis uit gaat werken is ergonomie. Ergonomie is belangrijk voor je gezondheid. Vaak is het zo dat je op het werk goede voorzieningen hebt om in een gezonde houding werkzaamheden uit te kunnen voeren. Thuis is dit echter vaak niet het geval. Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel, die hebben veel mensen thuis niet. Sinds Corona zijn er enorm veel mensen met rugklachten bij de fysiotherapeut geweest. Dit heeft allemaal te maken met een slechte zithouding, door een slechte stoel. Kies dus voor een goede stoel en sta regelmatig op als je veel achter de computer zit. Ga even een half uur wandelen en ga daarna verder met werk. Dit scheelt namelijk al heel veel.

Kans om van thuis te werken

Nu je weet waar je rekening mee moet houden als je van thuis uit gaat werken is het tijd om te kijken naar thuiswerk mogelijkheden die nu al bestaan. Op www.mindset.online vind je die mogelijkheden. Dit bedrijf houdt zich bezig met mindset, dus de manier waarop jij naar dingen kijkt. Door je mindset aan te passen kun jij meer bereiken. Via deze website kun je ook in contact komen met de eigenaar van deze website. Zij werkt vanuit huis en kan jou helpen om ook vanuit huis te werken. Lijkt jou dit wat en wil je hier meer over weten? Ga dan nu naar de bovenstaande website en neem even contact met ze op. Samen met jou bespreken ze dan de mogelijkheden om zo lekker vanuit huis te kunnen werken!