ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Waar kunt u het beste onder hypnose gaan?

Ik heb vorig jaar voor de vijfde keer een poging gedaan om mijn rijbewijs te halen en ook deze keer ben ik weer gezakt. Ik weet niet wat het is, maar iedere keer wanneer ik achter het stuur kruip, ben ik zo ontzettend zenuwachtig, dat het gewoon niet meer leuk is om Ć¼berhaupt een examen te moeten doen. Ik merk iedere keer weer dat ik zo gespannen ben dat ik helemaal niet meer goed kan opletten en het duurt daarom ook nooit lang voordat ik weer een ingreep heb. Dat is natuurlijk heel frustrerend en ik merk ook iedere keer dat ik weer meer zenuwen heb. Ik heb daarom gekeken wat ik kon doen om te zorgen dat ik beter kon functioneren. Ik had deze spanningen namelijk bijna altijd wanneer ik iets spannends moest doen of wanneer ik bijvoorbeeld een examen of iets dergelijks moest doen. Daardoor faalde ik heel vaak en dat leverde mij alleen maar meer faalangst op en dus meer spanningen. Om deze cirkel te doorbreken, ben ik gaan kijken of ik ook onder hypnose gebracht kon worden. Ik had namelijk veel goede verhalen gehoord van mensen die onder hypnose waren gegaan en daar heel goede ervaringen door hadden opgedaan. Kennelijk kun je onder hypnose dingen veranderen waardoor je minder last hebt van spanningen en dergelijke. Ik ben daarom gaan kijken wat ik kon doen en ik heb toen gemerkt dat ik het beste een keer kon kijken waar ik het beste onder hypnose gebracht kon worden. Je wilt namelijk graag met een professional in zee gaan want je stelt je kwetsbaar op en dus wil je niet met een of andere koekenbakker in zee gaan. Ik ben daarom gaan kijken waar ik een goede therapeut kon vinden en ik heb toen uiteindelijk de site hypnose-praktijk.nl gevonden. Deze site is heel interessant voor mensen die graag onder hypnose willen gaan en daarom heb ik deze pagina even goed doorgenomen. Ik heb toen gezien dat je op deze site heel veel tekst en uitleg kunt vinden over hypnose in het algemeen en dat was prettig om door te nemen. Het was mij al snel duidelijk dat ik hier graag een behandeling wilde volgen en ik heb daarom een therapeut uitgezocht die op mij een goede indruk maakte. Vervolgens kon ik aan mijn hypnose behandeling beginnen. 

Voor mij werkte hypnose heel erg goed

Ik ben blij dat ik besloten heb om onder hypnose te gaan want ik heb hierdoor een aantal inzichten in mijzelf gekregen die ik anders waarschijnlijk nooit had opgedaan. Belangrijker is echter nog dat ik door hypnose aan mijn spanningen kon werken. Dat maakte mij heel veel kalmer en het heeft ertoe geleid dat ik onlangs eindelijk voor mijn rijbewijs geslaagd ben. 

Wilt u meer lezen? 

Als u meer wilt lezen over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van hypnotherapie, dan kunt u:

  • Even naar hypnose-praktijk surfen 
  • Bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Een keer een afspraak plannen om te zien wat men voor u kan doen 

Ik hoop dat u hier ook een goede behandeling kunt ondergaan.