ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Werkstoel van staandwerk.nl

Bent u op zoek naar een goede werkstoel? Bekijk dan eens ons ruime assortiment, want wellicht vindt u hier de stoel waar u naar op zoek bent. Onze werkstoelen laten zich kenmerken door een zeer goede kwaliteit. Ze zijn robuust, zeer sterk en uiterst comfortabel waardoor u er veel plezier van zult hebben. De werkstoel die u bij staandwerk.nl bestelt is verkrijgbaar in diverse soorten en kan helemaal op maat worden geleverd. De reden dat wij de werkstoel helemaal op maat voor u kunnen maken, is dat de stoel uit verschillende onderdelen bestaat die in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Wij hebben respectievelijk twee verschillende soorten werkstoelen die wij u kunnen bieden, te weten de ErgoPerfect 1500S en de ErgoPerfect 2000S en ESD. De eerst genoemde werkstoel is zeer sterk en comfortabel en kan volledig worden ingesteld op uw maten. Zo heeft u met deze werkstoel de mogelijkheid om alle leuningen aan te passen zoals de rug hoogte, de zithoogte en de zitdiepte. Het is voor uw werkhouding ontzettend belangrijk om een stoel te gebruiken waarin u een goede houding heeft. Wanneer u geen goede houding heeft kunnen er namelijk op den duur klachten ontstaan. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld last van de nek, rug en schouders krijgen maar op den duur kunnen deze klachten tot chronische klachten verworden en dat wilt u te alle tijden voorkomen. Bij de ErgoPerfect 1500S heeft u bovendien nog een aantal extra mogelijkheden. Zo kunt u een voetensteun toevoegen aan deze werkstoel en dat maakt het zitgemak nog eens extra comfortabel! Bij staandwerk.nl richten wij ons op:

  • producten voor het inrichten van de werkplek
  • hoogwaardige en ergonomische meubelen
  • bijdragen aan een veilige en gezonde werkplek
  • de werkomgeving waar staand werk wordt verricht
  • het bieden van een uitmuntende service

Werkstoel ErgoPerfect 2000S

Werkstoel ErgoPerfect 2000S. Onze werkstoelen komen in respectievelijk twee soorten waarvan wij de eerste zoeven al hebben besproken. Laten we nu even de tijd nemen om de tweede soort werkstoel onder de loep te nemen, namelijk de ErgoPerfect 2000S. Deze werkstoel is evenals de 1500S zeer goed in gebruik, maar hij is nog meer toe te spitsen op de gebruiker. Deze stoel is zeer geschikt voor intensief gebruik. De onderdelen kunnen allemaal volledig worden toegespitst op de gebruiker en hij kan worden verrijkt met wielen, voetensteunen of een voetenring. Staandwerk.nl levert niet alleen deze hoogwaardige werkstoel, ook leveren wij diverse andere producten die bijdragen aan een gezonde werkhouding, zeker in een werkomgeving waar ook staand werk wordt verricht. Ons leverpakket bestaat uit een aantal groepen zoals ergonomische matten, vloeroplossingen, zelfklevende materialen, werkstoelen, stahulpen en in hoogte verstelbare werktafels. Wist u dat er iedere dag minstens twee uur staand werk wordt verricht. De meeste mensen zijn zich niet iedere dag bewust van hun zit- of sta houding. We gaan naar ons werk en nemen tamelijk gedachteloos plaats op een stoel die daar al stond. In het verleden was men zich minder bewust van het belang van een goede zit- en of sta houding, maar gelukkig wordt er hieraan de laatste jaren veel meer aandacht besteed en dat is een goede zaak. Ergonomie is de leer die zich bezighoudt met hoe de mens zich tot de omgeving verhoudt. De werkstoel waarop u zit heeft invloed op uw houding. Dat kan een positieve invloed zijn, maar dat kan ook zeker een negatieve invloed zijn en u zult er voor moeten zorgen dat die invloed zo positief mogelijk is. Dat doet u door de aanschaf van ergonomische producten. Bij staandwerk.nl verkopen wij ergonomische producten die zorgen voor een gezonde werkplek.

Ergonomie; tips om goed te zitten

De wetenschappelijke studie die zich helemaal toelegt op de interactie tussen men en systeem noemen wij ook wel ergonomie. Er wordt een onderscheid gemaakt in fysieke ergonomie, cognitieve ergonomie en organisatie ergonomie. Bij staandwerk.nl richten wij ons met name op de fysieke ergonomie. Het beschermen van uw houding door het zorgen voor goede producten kan veel problemen voorkomen. Waar wij graag altijd even aandacht aan besteden is het aanpassen van uw werkstoel. Niet iedereen heeft even lange armen en benen en daarom is een stoel pas ‘gezond’ wanneer deze op maat wordt ingesteld. Er zijn diverse regels waar u zich aan kunt houden om de stoel op de juiste manier in te stellen. Het is altijd belangrijk om de werkstoel goed af te stellen. Zo moeten uw benen een hoek van 180 graden maken en moet u er voor zorgen dat uw schouders kunnen ontspannen wanneer u zit. Niet iedere stoel heeft armleuningen, maar als een stoel deze wel heeft, zorg dan altijd dat de armen er op kunnen rusten terwijl u uw schouders kunt laten hangen. Het is naast het afstellen van de stoel en de hoogte van de leuningen heel erg belangrijk om er voor te zorgen dat u regelmatig van houding wisselt. Door vaak genoeg van houding te wisselen krijgt het lichaam namelijk de kans om zich te herstellen. Neem af en toe een korte pauze en laat uw lichaam even ontspannen. Werk altijd recht voor je. Scheef zitten is nooit goed. Wanneer u van houding wisselt, pas dan ook de stoel aan. Zorg dat u in de ochtend altijd kijkt of uw stoel goed is ingesteld, zo niet, pas hem dan aan voor u aan de slag gaat. Ook wanneer u haast heeft moet u hier voor zorgen. Zo voorkomt u onaangename klachten.