ZorgMediatheek

Documentatie, informatie, communicatie en kennis van organisaties in Nederland

Wilt u Ripple kopen?

Wilt u Ripple kopen?Ripple is een digitale dat de afkorting XRP heeft en is een p2p-betalingsnetwerk. Deze zogeheten ‘coin’ wordt voornamelijk gebruikt in de financiële sector en het doel is om de gesloten financiële netwerken als het ware open te breken. Wil je meer weten, of weten waar je Ripple kunt kopen? Kijk dan op cryptotips.

Wat is Ripple

Ripple of XRP is een cryptocurrency die vooral gericht is op de financiële sector. De ontwikkelaars achter deze cryptocurrency proberen de complexe betalingen tussen gesloten financiële netwerken te vereenvoudigen en overbodige kosten op te heffen. Denk hierbij aan kosten voor het omzetten van valuta of servicekosten om gebruik te mogen maken van services. Lees vooral verder over hoe je Ripple kunt kopen.

Waar kunt u Ripple kopen?

Momenteel zijn er niet veel Nederlandse brokers die Ripple hebben opgenomen in het assortiment, maar deze lijst zal naar verwachting snel uitgebreid worden gezien de populariteit. Op dit moment kun je bij de volgende bedrijven Ripple kopen:

  • Bitvavo
  • Coinmerce
  • Bitcoin Meester
  • Binance
  • LiteBit
  • Anycoin Direct
  • eToro
  • SATOS
  • Plus500

Ripple kopen is mogelijk bij Bitvavo. Een nieuwe Nederlandse partij uit Amsterdam die de concurrentie aan gaat met de huidige brokers. Naast Ripple verkopen ze nog vele andere cryptocurrency zoals Monero, NEO en Stellar. Je hebt hier geen externe wallet nodig. De Ripple wordt direct opgeslagen in de eigen Bitvavo omgeving. Dit maakt het heel eenvoudig om cryptocurrency bij Bitvavo te kopen en te bewaren. Bij Coinmerce is het mogelijk om Ripple direct via de mobiele app te kopen. Ze beschikken namelijk over een app voor iOS en Android. Daarnaast hebben ze ook nog een Web App. Ze hebben een ontzettend groot assortiment met wel meer dan 75+ cryptomunten. Ook dit bedrijf is 100% Nederlands. Bij Bitcoin Meester is het assortiment nog weer groter, hier bieden ze namelijk keuze uit meer dan 100 cryptomunten. Deze site is erg handig voor de beginnende handelaren. Bitcoin Meester is ook een Nederlands bedrijf, dit is Binance bij voorbeeld niet. Bij Binance hoef je je zolang je onder een dagelijks limiet blijft niet te verifiëren. Litebit is een Nederlandse broker uit Zoetermeer die veel verschillende coins levert uit eigen voorraad. Litebit maakt het makkelijk voor haar gebruikers om cryptocurrency aan te schaffen door een gebruiksvriendelijk platform en ondersteuning van hedendaagse betaalmethoden. Als je hier Ripple koopt is een speciale Ripple wallet noodzakelijk, zoals GateHub. eToro is een betrouwbare aanbieder als je graag iDEAL of PayPal wilt gebruiken om te handelen met onder andere Ripple. Het is daar gemakkelijk mogelijk om je rekening te voorzien van tegoed met hedendaagse betaalmethoden. Ook bij SATOS kun je direct Ripple kopen bij iDEAL, deze organisatie is ook volledig Nederlands. Hier heb je echter weer een eigen wallet nodig en de keuze uit slechts 6 cryptovaluta. Plus500 is een van de bekendste bedrijven en ook hier kun je Ripple kopen. De koers van cryptocurrency is erg volatiel en dat maakt het handelen in Ripple erg interessant. Natuurlijk wordt er altijd gewaarschuwd dat er geld verloren kan worden bij het kopen en verkopen van Ripple of andere cryptocurrency. Zorg er daarom voor dat je er veel van weet voordat je zomaar aankopen doet.